POR Axa 5 DMI 5.3 Verificarea conformitatii administrative si a eligibilitatii cererii de finantare

Data: 14 aprilie 2011   Ora: 12:22

Procesul de evaluare si selectie a proiectului se va derula astfel:

- Verificarea conformitatii administrative si a eligibilitatii cererii de finantare

- Evaluarea tehnica si financiara a proiectului (selectia proiectelor)

Dupa depunerea Cererii de finantare, Organismul Intermediar (OI) organizeaza sesiunea de verificarea a conformitatii administrative si a eligibilitatii cererii de finantare.

Verificarea conformitatii administrative va urmari, in principal, existenta si forma Cererii de finantare precum si a anexelor si valabilitatea documentelor.

Verificarea eligibilitatii va avea in vedere respectarea criteriilor aferente eligibilitatii solicitantului si a proiectului, respectiv conditii privind tipul solicitantului, incadrarea proiectului in operatiunile finantabile, capacitatea financiara si operationala a solicitantului, valoarea proiectului, durata proiectului, respectarea legislatiei comunitare pe domenii specifice, inclusiv a reglementarilor financiare comunitare.

Conformitatea administrativa si eligibilitatea se vor verifica pe baza criteriilor din grila prezentata in Anexa 2 la prezentul Ghid.

Organismul Intermediar poate solicita, de maxim 3 ori, clarificari privind Cererea de finantare. Solicitantul va trebui sa transmita clarificarile in conditiile si termenul limita specificate in solicitarea de clarificari. Nerespectarea acestor conditii duce la respingerea Cererii de finantare.

Se recomanda furnizarea unor raspunsuri relevante, clare, detaliate la solicitarea de clarificari. Necesitatea revenirii cu o noua solicitare de clarificari, pe aceeasi tema, va conduce la intârzierea procesului de verificare a cererii de finantare respective.

Atentie! Nerespectarea anumitor criterii de verificare conduce automat la respingerea cererii de finantare, in acest caz nefiind necesara solicitarea de clarificari. Vezi Anexa 2 Grila de verificare a conformitatii administrative si eligibilitatii.

Numai cererile de finantare care au indeplinit toate criteriile de conformitate administrativa si au fost declarate eligibile sunt admise in urmatoarea etapa a procesului de evaluare, respectiv evaluarea tehnica si financiara.

Notificarea solicitantului asupra rezultatului verificarii conformitatii administrative a Cererii de finantare se va face in scris, de catre Organismul Intermediar in termen de 10 zile lucratoare de la data inregistrarii Cererii de finantare la OI, daca nu se vor solicita clarificari; in caz contrar, perioada se poate prelungi.

Indiferent de perioada sau durata verificarii preliminare, toate cererile de finantare admise in cursul lunii N vor fi evaluate tehnic si financiar, in cadrul unei sesiuni in cursul lunii N+1.

Nerespectarea de catre proiect a oricarei conditii de eligibilitate pe toata durata procesului de evaluare, selectie, verificare in vederea contractarii conduce automat la respingerea cererii de finantare.

   
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



    Stiri ultima ora