POR Axa 4 DMI 4.3 Completarea si depunerea cererii de finantare

Data: 11 aprilie 2011   Ora: 11:53

Formularul standard al cererii de finantare este prezentat in Anexa 1 la ghid si este disponibil, in format electronic, la adresele http://www.inforegio.ro si http://www.mdlpl.ro.

Important: cererea de finantare trebuie insotita de anumite anexe, mentionate mai jos. Anexele la cererea de finantare fac parte integranta din aceasta.

Completarea cererii de finantare, inclusiv a anexelor, se va face conform instructiunilor de completare si va urmari intocmai modelul standard. Modificarea modelelor standard (eliminarea, renumerotarea sectiunilor, anexarea documentelor suport in alta ordine decat cea specificata etc) poate conduce la respingerea cererii de finantare pe motiv de neconformitate administrativa.

Pe langa instructiunile si recomandarile cuprinse in sectiunile de mai jos, formularul standard al cererii de finantare cuprinde informatii suplimentare cu privire la completarea si elaborarea documentelor.

Cererile de finantare trebuie sa fie tehnoredactate in limba romana. Nu sunt acceptate cereri de finantare completate de mana.

Dosarul cererii de finantare va cuprinde, in mod obligatoriu, un opis (vezi Modelul E).

Completarea cererii de finantare intr-un mod clar si coerent va inlesni procesul de evaluare a acesteia!

In acest sens, furnizati informatii necesare, relevante, precizand modul in care va fi atins scopul proiectului, avantajele ce vor rezulta din implementarea acestuia si in ce masura proiectul contribuie la realizarea obiectivelor programului.

Formularul cererii de finantare, semnat si stampilat de reprezentantul legal sau de o persoana imputernicita in acest sens (vezi Sectiunea 5 „Certificarea cererii de finantare – Declaratie” din formularul cererii de finantare) trebuie sa fie insotit de urmatoarele anexe:

Atentie: Documentele atasate in copie trebuie sa fie stampilate de solicitant (sau de reprezentantul legal al solicitantului) cu mentiunea „Conform cu originalul” si semnate de catre acesta sau de catre persoana imputernicita.

1) Rezumatul proiectului:

intocmit conform Modelului A anexat la formularul cererii de finantare

2) Actul de imputernicire autentificat, in original:

in cazul in care cererea de finantare nu este semnata de reprezentantul legal al solicitantului, ci de o persoana imputernicita in acest sens

3) Declaratia de eligibilitate, in original:

prin care solicitantul declara urmatoarele:

- Organizatia se incadreaza in categoria microintreprinderilor, in sensul Legii nr. 346/2004 privind stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, cu modificarile si completarile ulterioare

- organizatia nu se incadreaza in niciuna din categoriile mentionate in Sectiunea „Eligibilitatea solicitantului”) din ghid;

- proiectul propus nu a mai beneficiat de finantare publica in ultimii 5 ani inainte de data depunerii cererii de finantare, pentru acelasi tip de activitati (construire/ extindere/ modernizare), realizate asupra aceleiasi infrastructuri / aceluiasi segment de infrastructura si nu beneficiaza de fonduri publice din alte surse de finantare;

- infrastructura si terenul pe care se face investitia indeplinesc cumulativ conditiile enumerate in Sectiunea „Eligibilitatea solicitantului”).

Vezi Modelul B - Declaratie de eligibilitate.

4)Declaratia de angajament, in original:

semnata de catre reprezentantul legal al solicitantului/ persoana imputernicita, intocmita in conformitate cu Modelul C, prin care solicitantul se obliga:

- Sa asigure contributia proprie la valoarea eligibila a proiectului

- Sa finanteze toate costurile neeligibile, inclusiv costurile conexe proiectului

- Sa asigure resursele financiare necesare implementarii optime a proiectului in conditiile rambursarii ulterioare a cheltuielilor eligibile din instrumente structurale

- Sa mentina proprietatea facilitatilor construite/ extinse/ modernizate, a bunurilor achizitionate si natura activitatii pentru care s-a acordat finantare si sa nu gajeze sau ipotecheze bunurile achizitionate din finantarea nerambursabila, pe o perioada de cel putin 3 ani dupa finalizarea perioadei de implementare a proiectului si sa asigure exploatarea si intretinerea in aceasta perioada

- Sa respecte, pe durata pregatirii proiectului si a implementarii acestuia, prevederile legislatiei comunitare si nationale in domeniul egalitatii de sanse, nediscriminarii, protectiei mediului, eficientei energetice, achizitiilor publice si ajutorului de stat

5) Certificatul de inregistrare a solicitantului, in copie:

emis de oficiul registrului comertului de pe langa tribunalul unde isi are sediul solicitantul

6) Certificatul constatator ROLEG, in original:

emis de oficiul registrului comertului de pe langa tribunalul unde isi are sediul solicitantul. Certificatul trebuie sa fie valabil la data depunerii cererii de finantare.

7) Actul constitutiv, in copie:

impreuna cu toate modificarile, unde este cazul.

8) Situatiile financiare ale solicitantului, depuse la Administratia finantelor publice, in copie:

Bilantul contabil si Contul de profit si pierdere aferente intregului an fiscal precedent datei la care se depune cererea de finantare.

9) (numai pentru proiecte care implica executia de lucrari) Documentele care dovedesc proprietatea/ dreptul de construire asupra infrastructurii si terenului, in copie:

- Act de proprietate si documente cadastrale si inregistrarea terenurilor in registre (extras de carte funciara) sau

- Contract de concesiune care acopera o perioada de cel putin 3 ani de la data finalizarii perioadei de implementare a proiectului. Daca este cazul, se va atasa declaratia autentificata a proprietarului infrastructurii/ terenului cu privire la acceptarea efectuarii lucrarilor prevazute prin proiect asupra terenului/ infrastructurii.

10) (numai pentru proiecte care implica executia de lucrari) Certificatul de urbanism, in copie:

Certificatul de urbanism  este actul de informare prin care autoritatile emitente fac cunoscute solicitantului elementele privind regimul juridic, economic si tehnic al terenurilor si constructiilor existente la data solicitarii si stabilesc cerintele urbanistice ce urmeaza sa fie indeplinite in functie de specificul amplasamentului, precum si lista cuprinzand avizele si acordurile legale, necesare in vederea autorizarii.

Certificatul de urbanism se elibereaza, dupa caz de catre: presedintii consiliilor judetene, de primarul general al municipiului Bucuresti, de primarii municipiilor, sectoarelor municipiului Bucuresti, ai oraselor si comunelor (art. 4 din Legea 50/1991 republicata cu modificarile si completarile ulterioare).

Certificatul de urbanism se elibereaza in termen de 30 de zile de la data inregistrarii cererii. In cererea pentru eliberarea certificatului de urbanism, solicitantul trebuie sa precizeze elementele de identificare ale imobilului pentru care se solicita certificatul si sa mentioneze, in mod obligatoriu, scopul emiterii acestui certificat.

Pentru emiterea certificatului de urbanism, solicitantul trebuie sa depuna la emitent o documentatie cuprinzand:

- cerere-tip ("Cerere pentru emiterea certificatului de urbanism") completata cu elementele de identificare ale solicitantului si imobilului, precum si cu precizarea scopului solicitarii actului;

- planuri topografice sau cadastrale la scarile 1:500, 1:2000 sau 1:10.000, dupa caz, - vizate de Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara al judetului sau al municipiului Bucuresti, dupa caz - cu indicarea imobilului - teren si/sau constructii; (2 exemplare) (planurile se obtin contra cost de la unitatea teritoriala specializata care le gestioneaza)

- documentul de plata a taxei de eliberare a certificatului de urbanism (in copie).

Prin certificatul de urbanism emitentul stabileste, impreuna cu reprezentantii imputerniciti ai serviciilor deconcentrate ale administratiei publice centrale, lista avizelor si/sau acordurilor legale strict necesare autorizarii lucrarilor de constructii, inclusiv pentru organizarea executiei lucrarilor.

Daca scopul emiterii certificatului de urbanism este obtinerea autorizatiei de construire, acesta va fi insotit de formularele fiselor tehnice strict necesare in vederea emiterii acordului unic.

De asemenea, in documentele anexa la certificatul de urbanism emitentul are obligatia de a comunica solicitantului taxele legale necesare avizarii documentatiei in vederea autorizarii.

Emitentul certificatului de urbanism stabileste termenul de valabilitate al acestuia pentru un interval de timp cuprins intre 6 si 24 de luni de la data emiterii, termen acordat solicitantului in vederea utilizarii acestuia in scopul pentru care a fost emis.

11) Planul de afaceri:

intocmit conform recomandarilor din Modelul D.

Dupa completare, cererea de finantare si anexele

- se semneaza de catre reprezentantul legal al solicitantului (sau persoana imputernicita) pe fiecare pagina, in josul paginii si se stampileaza pe fiecare pagina, peste semnatura;

- se numeroteaza manual toate paginile, in ordine de la 0 la „n”, in josul paginilor fiecarui document, unde pagina 0 este opisul iar „n” este numarul total al paginilor din dosarul complet al cererii de finantare, inclusiv documentele anexate, astfel incat sa nu permita detasarea si/sau inlocuirea documentelor;

- se multiplica in trei exemplare. Exemplarele copie vor fi fotocopii simple ale exemplarului original. Pentru a rationaliza utilizarea resurselor, se recomanda realizarea exemplarelor copie prin multiplicarea fata-verso a exemplarului original.

- Cele 4 exemplare ale dosarului cererii de finantare vor fi marcate clar, pe coperta, in partea superioara dreapta, cu „ORIGINAL”, respectiv „COPIA nr.1”, „COPIA nr.2”, „COPIA nr.3”.

- Se recomanda ca, pe langa cele 4 exemplare, solicitantul sa isi realizeze un exemplar propriu, complet al dosarului cererii de finantare.

   
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



    Stiri ultima ora