Ce sunt fondurile structurale?

Fondurile structurale sunt instrumente financiare post-aderare create de Uniunea Europeana pentru segmentul public si privat din Romania si alocate spre diverse proiecte prin intermediul programelor de dezvoltare care contin anumite directii de dezvoltare si masuri eligibile pentru a primi astfel de finantari.

Fondurile structurale ale UE sunt gestionate de catre Comisia Europeana si au ca destinatie finantarea masurilor de ajutor structural la nivel comunitar, in scopul promovarii regiunilor cu intarzieri in dezvoltare, reconversia zonelor afectate de declin industrial, combaterea somajului de lunga durata, insertia profesionala a tinerilor sau promovarea dezvoltarii rurale.

Ca si fondurile de pre-aderare (SAPARD, PHARE, ISPA), fondurile structurale sunt o forma de finantare nerambursabila.

Fondurile structurale sunt alimentate prin bugetul Uniunii Europene. Sunt sustinute investitiile in educatie, cercetare, agricultura, infrastructura, dezvoltarea IMM-urilor si masuri pentru dezvoltarea zonelor rurale. O atentie deosebita primesc regiunile mai putin dezvoltate in scopul de a se consolida coeziunea economica si sociala in Uniunea Europeana.


 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- AdaugaComentarii


0

Stiri Financiare

Cautare rapida in ghiduri
 
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »