Cum sa achizitionezi o masina - in leasing sau cu banii jos

Pretul unui automobil nou in ziua de azi poate fi putin intimidant. Cu toate acestea, cu un program de plata bine pus la punct si cu dobanzi scazute (daca se apeleaza la credite) este mai usor sa cumperi o masina noua decat s-ar crede. Pe de alta parte, multi soferi prefera sa opteze pentru leasing in loc sa achizitioneze cu banii jos un automobil. Leasingul a devenit din ce in ce mai popular in ultimii zece ani.

Desi  leasingul poate fi benefic din punct de vedere al deducerilor fiscale pentru o firma care opteaza pentru acest instrument financiar, exista diverse argumente pro si contra pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand achizitionezi in sistem leasing o masina pentru uz personal:

Avantaje pentru a cumpara o masina cu banii jos:


• Este proprietatea ta, ceea ce inseamna ca masina este pe numele tau si o poti personaliza sau modifica cum doresti.
• Nu exista limite la kilometraj sau alte restrictii.
• Stimulentele acordate de catre producator pentru masinile noi pot face achizitia mai accesibila.
• Ai posibilitatea de a vinde masina oricand doresti sau sa o dai la schimb atunci cand achizitionezi una noua. Cu toate ca masina se va deprecia in valoare, ai in continuare un activ vandabil.

Dezavantaje pentru a cumpara o masina cu banii jos:


• Reparatiile sunt responsabilitatea ta, ceea ce inseamna ca acestea se factureaza pe numele tau odata ce masina iese din garantie.
• Masinile se invechesc  si se depreciaza in valoare.

Avantaje pentru leasing auto:


• De obicei platile lunare sunt mai mici, permitand investirea banilor in alta parte.
• Poti obtine o deducere de impozit daca masina este achizitionata de o persoana juridica.

Dezavantaje pentru leasing auto:


• Nu ai dreptul de proprietate asupra masinii decat dupa ce perioada de finantare se incheie.
• Poate fi dificil si / sau costisitor sa reziliezi contractul de leasing.

Cand faci leasing auto, in esenta este vorba despre o inchiriere pentru o perioada mai lunga de timp a automobilului. Pe termen scurt, cum ar fi un an sau doi, leasingul poate fi avantajoas din punct de vedere al costului. Dupa aceea, daca nu utilizezi leasingul pe firma, cu cat contractul este pe o perioada mai lunga, cu atat mai mult vei pierde din avantajul financiar.

Pe termen lung, este mai avantajos sa cumperi cu bani cash o masina.

Daca optezi pentru leasing, asigura-te ca ai citit cu atentie contractul de leasing si uita-te dupa costuri suplimentare.

In situatia in care cumperi autoturismul, asigura-te ca esti documentat pe deplin in ceea ce priveste pretul si caracteristicile standard. Nu te lasa convins sa platesti in plus pentru numeroase extra-optiuni de care in final nu ai nevoie.

 

Puteti consulta oferta de leasing pe www.efin.ro. Pentru a aplica, dati click pe butonul Aplica si urmati pasii prezentati in continuare.


 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- AdaugaComentarii


0

Stiri Financiare

Cautare rapida in ghiduri
 
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »