Ce trebuie sa stii atunci cand alegi banca

Cele mai multe ingrijorari in randul clientilor au legatura cu taxele si comisioanele bancilor, care se modifica periodic. O alta preocupare este furtul de identitate, care inca limiteaza numarul de oameni care utilizeaza internet banking-ul. Localizarea ATM-urilor (bancomatelor) reprezinta de asemenea o preocupare majora pentru un client care selecteaza o banca. Mai jos sunt cateva lucruri la care trebuie sa fii atent atunci cand iti alegi banca prin intermediul careia vei face tranzactii.

Taxe si comisioane: Bancile taxeaza clientii pentru diverse servicii, cum ar fi copii ale extraselor de cont, deschiderea si mentinerea unui cont bancar, transferuri bancare, ordine de plata, cecuri anulate, conturi inactive, cecuri returnate si asa mai departe. Compara taxele cele mai comune pentru fiecare banca si ia la cunostinta orice comision la tranzactii.

Dobanzi: Realitatea este ca ratele dobanzilor oferite de catre banci pentru majoritatea conturilor curente sunt minime sau chiar nule. Poti opta pentru constituirea unui cont de economii (cont de acumulare), care are facilitatile unui cont curent, dar ofera dobanzi asemanatoare cu cele ale unui depozit bancar. Aceasta inseamna ca ai acces permanent la banii din cont, poti face depuneri repetate si retrageri frecvente, fara sa fie afectata dobanda.

Localizare agentii, sucursale si bancomate: Usurinta cu care ai acces la sediul unei banci este importanta in cazul in care nu utilizezi online bankingul. O banca cu numeroase bancomante este importanta pentru majoritatea clientilor sai. In cazul in care banca permite sa utilizezi bancomantele altor banci, informeaza-te cu privire la pretul suplimentar pe care il platesti la retragerea de numerar sau la orice fel de tranzactii.

Servicii bancare: Vezi ce alte servicii speciale sunt oferite si la ce cost. De la servicii de software bancar pana la conturi speciale pentru copii, poti intalni servicii care aduc valoare pentru tine.

Internet Banking:  Desi majoritatea bancilor oferta acest serviciu, utilizarea Internet Banking-ului este inca limitata. Preocuparile legate de furtul de identitate, impreuna cu obisnuinta oamenilor de a face banking in persoana la sediul bancii, au facut aceasta noua tehnologie mai lent de abordat decat se anticipase. Daca esti interesat de Internet Banking, documenteaza-te despre taxele suplimentare, masurile de securitate adoptate de catre banca si serviciile pentru clienti. Beneficiile Internet Banking-ului includ: nu stai la coada, nu exista un program fix, ai acces zilnic la extrasele de cont.

Bancile raman foarte competitive. Aceasta inseamna ca tu, ca si client, poti alege banca ce ofera cele mai avantajoase conditii si te poti informa in legatura cu tot ceea ce te intereseaza.

Puteti vizualiza lista cu toate bancile si institutiile financiare din Romania aici.


 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- AdaugaComentarii


0

Stiri Financiare

Cautare rapida in ghiduri
 
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »