UniCredit lanseaza depozitul cu randament legat de evolutia cursului valutar

UniCredit lanseaza depozitul cu randament legat de evolutia cursului valutar Data: 29 iunie 2011   Ora: 16:08

UniCredit Tiriac Bank a lansat Maxi Depo, un depozit adresat persoanelor fizice si juridice, a carui performanta este legata de evolutia ratei de schimb valutar si care ii ofera clientului posibilitatea obtinerii unui randament superior celui aferent unui depozit obisnuit, au anuntat reprezentantii bancii.

Suma investita este garantata daca clientul mentine contractul pana la scadenta depozitului.

Momentan este activa varianta produsului cu maturitate la 6 luni, subscrierea se realizeaza saptamanal, de luni pana vineri, iar suma minima pentru accesarea depozitului este de 3.000 de lei.

Notionalul (suma minima care trebuie acumulata in cadrul unei subscrieri colective) este de 2.000.000 lei. In cazul in care in perioada de subscriere nu se colecteaza notionalul, depozitul nu se constituie, principalul ramanand in contul curent al clientului.

Dobanda maxima a depozitului constituit in lei este in prezent de 11% pe an , iar intervalul in care cursul de schimb trebuie sa fluctueze astfel incat depozitul de fie remunerat la acest nivel este stabilit in functie de cursul BNR la data plasamentului, incadrat de doua marje confortabile, fixate in functie de conditiile de piata in perioada de subscriere.

De exemplu, pentru perioada de subscriere inceputa recent, 27.06.2011-01.07.2011, data plasamentului este 04.07.2011, durata depozitului de 179 zile (04.07.2011- 30.12.2011).

Intervalul este calculat astfel: limita inferioara este valoarea cursului de referinta BNR EUR/RON din care se scade 2,80%, iar cea superioara este cursului de referinta BNR EUR/RON la care se adauga 3,46%.

Exemplu: pentru un curs BNR de 4,2160, intervalul este 4,0980 - 4,3620.

In cazul in care cursul BNR atinge sau depaseste oricare dintre limitele intervalului cel putin o zi pe parcursul celor 6 luni de maturitate, dobanda obtinuta este de 0,10% pe an, dobanda de cont curent.

Situatii posibile la scadenta pentru un depozit de 3.000 lei :

A. Cursurile oficiale BNR publicate pentru perechea EUR/RON in fiecare zi lucratoare pe parcursul celor 179 zile ale depozitului au fost mereu peste 4,0980 si sub 4,3260 (fara a atinge vreuna dintre valori). Clientul primeste inapoi 3.000 lei drept principal plus 11% pe an dobanda, in total 3.164,08 lei.

B. Cursurile oficiale BNR publicate pentru perechea EUR/RON in fiecare zi lucratoare pe parcursul celor 179 zile ale depozitului au fost cel putin o zi mai mici sau egale cu 4,0980 sau mai mari sau egale cu 4,3620. Clientul primeste inapoi 3.000 lei drept principal si 0.10% pe an dobanda, respectiv in total 3001.49 lei.

Formula de calcul a dobanzii este: Dobanda = Nxdxt/360, unde N = valoarea depozitului (cel putin suma minima necesara pentru constituirea depozitului), d = rata de dobanda anuala (%), t = numarul de zile ale depozitului.

Pe perioada de subscriere Principalul este remunerat cu o rata de dobanda de 0.1% pe an.

Este recomandata investirea intr-un astfel de tip de depozit in conditiile in care clientul are certitudinea si capacitatea ca poate mentine investitia pe intreaga durata a depozitului.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Depozite La Termen


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult



Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult





Articolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult