Creditul comercial (efecte comerciale de platit)

Firmele isi ofera acest tip de credit una alteia. O firma achizitioneaza materii prime si materiale prin credit de la alte firme, aflandu-se pe pozitia de debitor in bilantul contabil la efecte comerciale de platit. Creditul comercial (cunoscut si sub denumirea de efecte comerciale de platit) este cel mai important credit pe termen scurt, fiind o sursa spontana de finantare.

Creditul comercial are o dubla semnificatie pentru firma: este o sursa de fonduri pentru finantarea achizitiilor si este o utilizare de fonduri in masura in care firma finanteaza vanzarile pe credit catre proprii sai clienti.

Firmele mari tind sa furnizeze credit comercial net, in timp ce firmele mici tind sa utilizeze creditul comercial net.

Creditul comercial este o sursa importanta si convenabila pentru finantare, mai ales pentru firmele mici si vulnerabile. O companie care este refuzata de catre banca poate recurge la un credit comercial datorita faptului ca vanzatorul s-a familiarizat de-a lungul timpului cu cumparatorul si are incredere in el.

In unele cazuri, creditul comercial poate fi mai scump decat alta forma de finantare deoarece acordarea de credit implica un cost care trebuie suportat de catre firma vanzatoare, iar aceasta firma ar putea sa creasca preturile produselor sale pentru a echilibra creditul “gratuit” pe care il ofera.


 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- AdaugaComentarii


0

Stiri Financiare

Cautare rapida in ghiduri
 
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »