Credite ipotecare pentru cetatenii romani care lucreaza in strainatate

O parte din bancile prezente pe piata financiara romaneasca acorda credite imobiliare/ipotecare si cetatenilor romani care lucreaza in strainatate.

Veniturile luate in considerare in cazul cetatenilor romani angajati in strainatate sunt cele provenite din salariu si eventualele bonusuri specificate in contractul de munca.

In principiu, produsele acordate romanilor angajati peste hotare sunt produsele standard oferite oricarei categorii de clienti. Ceea ce difera sunt conditiile de acordare a creditelor ipotecare / imobiliare, care presupun o documentatie mai complexa.

Indiferent de banca aleasa, urmatoarele documente (traduse, legalizate si apostilate) sunt obligatorii:   

• contract de munca 

• carte de identitate

• certificat de casatorie (daca este cazul)

• permis de sedere emis de autoritatile competente din tara respectiva

• permis de munca emis de autoritatile competente din tara respectiva (acesta trebuie sa fie pe o perioada nedeterminata de minim 6-12 luni; in caz contrar contractul de munca trebuie sa fie reinnoit cel putin odata)

• adeverinta de salariu

• extras de cont / fluturas de salariu in original

• documente care sa ateste plata impozitelor si a taxelor sociale

• fisa fiscala

In plus, solicitantul trebuie sa aiba minim un an vechime in tara respectiva si minim sase luni la actualul angajator, in cazul in care venitul acceptat este salariul; pentru alte tipuri de venituri este necesara o vechime de minim 3 ani in tara respectiva si minim 3 ani in aceeasi activitate pentru antreprenori, respectiv minim 2 ani pentru alte tipuri de activitati.

Garantiile solicitate constau in ipotecarea unei proprietati de pe teritoriul Romaniei si, uneori, in existenta unui codebitor angajat in tara.

Avansul minim si veniturile minime solicitate de banca pot fi mai mari decat cele cerute persoanelor angajate in tara, precum si cheltuielile de subzistenta pot fi diferite de cele aplicate angajatilor din tara.

Pentru accesarea produselor, prezenta persoanei in tara nu este neaparat necesara, aceasta putand imputernici o alta persoana. Procura trebuie sa nominalizeze fiecare act pe care respectiva persoana il poate semna in numele beneficiarului.


 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- AdaugaComentarii


2 comentarii


Poienar Silviu , acum over 12 years
  (1301)   (916)

Sint casatorit Legal cu Nevasta , Dar Casa Este Intabulata Pe Mine, Poate Face Ia Un Credit Ipotecar. Va Multumesc.
 
Neculai Cristian Mihai , acum over 12 years
  (1347)   (1236)

Vreau sa fac un credit ipotecar pt a cumpara o casa in Romania cu o valoare de 30 000e,cum as putea face acest imprumut?Mentionez ca lucrez in spania,avem un contract pe o perioada nedeterminata si un salariu lunar de 2000e
 

Stiri Financiare

Cautare rapida in ghiduri
 
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »