Dobanzi depozite EURO


  Martie Aprilie Mai
Depozite Euro 2.63 % 2.59 % 2.36 %  
 
Persoane Fizice 3.08 % 3.02 % 2.81 %
 - Maturitate sub 1 an 3.08 % 3.02 % 2.81 %
 - Maturitate peste 1 an 3.50 % 3.17 % 3.03 %
 
Companii 2.06 % 2.04 % 1.70 %
 - Maturitate sub 1 an 2.07 % 2.03 % 1.70 %
 - Maturitate peste 1 an 1.86 % 0.79 % 1.59 %
 
 
Dobanzi la depozite - EURO

Dobanzile la depozitele in euro reprezinta rasplata oferita de catre banci deponentilor pentru sumele pe care acestia le depun la banca in moneda euro.

Pe baza acestor depozite, bancile comerciale pot oferi mai departe credite catre clientii lor si obtin profit din diferenta dintre dobanda la credite si cea la depozite. De aceea, dobanda la depozitele in euro oferita de bancile comerciale este in general mai mica decat dobanda la creditele acordate in euro, pentru toate maturitatile.

Dobanzile la depozitele in euro variaza in functie de maturitati si de politica bancilor comerciale in anumite perioade. Pentru clienti depozitele in valuta ofera pe langa dobanzile la depozite atragatoare si siguranta plasarii banilor, protectie impotriva unei eventuale deprecieri a leului fata de euro.
Asadar, decizia intre constituirea unui depozit in lei sau in euro sta nu numai in diferenta intre dobanzile la depozite in lei si euro, ci si in asteptarile privind aprecierea sau deprecierea leului fata de euro.

In tabel sunt prezentate dobanzile medii la depozitele in euro pentru persoane fizice si companii, agregat si separat. Sunt prezentate dobanzile defalcat pentru maturitati sub 1 an si respectiv peste 1 an, pentru fiecare tip de client in parte.
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »


 

Ultimele stiri  analiza si evolutie  
Ultima Ora

Codurile vestimentare la locul de munca, ”depasite si sexiste”

Companiile din Marea Britanie care isi forteaza angajatele sa poarte tocuri inalte si sa se machieze incalca legea, a anuntat zilele trecute o comisie parlamentara, potrivit DPA si Reuters. Peste 150.000 de persoane au semnat o petitie impotriva ... citeste mai mult

 
 
Articolul Saptamanii

Zipper Romania participa activ la proiectul “o natiune conectata”

 Anul acesta, evenimentul de business organizat cu ocazia Zilei Comunicatiilor, ajuns la editia 22, aduce pe aceeasi scena, autoritati, ... citeste mai mult