Dobanzi depozite RON - Lei


  Martie Aprilie Mai
Depozite Ron 5.09 % 4.64 % 4.40 %  
 
Persoane Fizice 5.53 % 5.36 % 5.14 %
 - Maturitate sub 1 an 5.55 % 5.37 % 5.15 %
 - Maturitate peste 1 an 5.96 % 5.75 % 5.61 %
 
Companii 4.73 % 4.14 % 3.86 %
 - Maturitate sub 1 an 4.73 % 4.14 % 3.86 %
 - Maturitate peste 1 an 4.94 % 4.61 % 3.70 %
 
 
Dobanzi la depozite - RON - Lei

Dobanzile la depozite in Ron - lei reprezinta rasplata oferita de catre banci deponentilor pentru sumele pe care acestia le depun la banca in moneda nationala.

Pe baza acestor depozite, bancile comerciale pot oferi mai departe credite catre clientii lor si obtin profit din diferenta dintre dobanda la credite si cea la depozite. De aceea, dobanda la depozite oferita de bancile comerciale este in general mai mica decat dobanda la creditele acordate, pentru toate maturitatile.

Dobanzile la depozite in Ron - lei variaza in functie de maturitati si de politica bancilor comerciale in anumite perioade. In general, dobanda la depozitele in lei este mai mica decat dobanda ROBOR la care bancile comerciale se pot refinanta de pe piata interbancara, pentru toate maturitatile, dar in anumite perioade aceasta relatie poate sa nu fie respectata.

Pentru clienti este important sa urmareasca daca dobanda la depozitele in lei este mai ridicata decat rata inflatiei la lei, pentru a intelege daca obtin o dobanda reala (adica dupa scaderea ratei inflatiei) pozitiva sau negativa, adica daca sumele depuse de ei la banca isi sporesc sau isi diminueaza puterea de cumparare.

In tabel sunt prezentate dobanzile medii la depozitele in lei pentru persoane fizice si companii, agregat si separat. Sunt prezentate dobanzile defalcat pentru maturitati sub 1 an si respectiv peste 1 an, pentru fiecare tip de client in parte.
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »


 

Ultimele stiri  analiza si evolutie  
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult

 
 
Articolul Saptamanii

Importanța culturii corporative pentru o companie

Pe măsură ce numărul potențialilor angajatori crește, iar opțiunile devin din ce în ce mai abundente, angajații nu mai sunt interesați ... citeste mai mult