Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri! Data: 7 august 2019   Ora: 17:00

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te vei perfectiona. Vei invata sa rezolvi mult mai eficient unele situatii si sa reduci din timpul alocat unor sarcini care la inceput pareau mult mai complexe. Si totusi, care e secretul performantei in business?

Este mai mult decat firesc sa pui accent pe acele calitati care te-au ajutat sa obtii rezultate din ce in ce mai bune, dar care dintre ele sa califica printre cele de top? Sunt foarte multe skill-uri pe care angajatii de top le au, insa este important sa le identifici pe cele care te vor ajuta sa-ti atingi mai usor obiectivele.

Potrivit unui studiu realizat in 2017, angajatul ideal este cel care poate sa lucreze in conditii de stres, gaseste o rezolvare la orice problema cu care se confrunta, este focusat pe munca in echipa, lucreaza la potential maxim, pune accent pe comunicare si are calitati de lider.

Astfel de calitati sunt esentiale indiferent de mediul in care iti desfasori activitatea, fie ca lucrezi intr-un restaurant, fie ca lucrezi intr-o companie de top.

Care e secretul performantei in business

Daca vrei sa obtii performanta in business si sa fii in randul angajatilor de top sau, mai mult, iti doresti ca in viitor sa conduci propria afacere, afla ce calitati sunt vitale, potrivit specialistilor.

Abilitatea de a rezolva probleme

Angajatii de top nu isi pierd cumpatul in momentul in care se confrunta cu situatii dificile si nici nu alearga la managerii lor pentru a obtine mai usor o rezolvare. Fiind constienti de competentele pe care le au si de pozitia lor in firma, ei analizeaza in detaliu situatia si gasesc mereu alternative. Nu de putine ori, angajatii de top au demonstrat ca au abilitatea de a rezolva probleme. Mai mult decat atat, ei gasesc o cale de a comunica cu alte persoane din companie si de a crea strategii care vor ajuta la prevenirea aparitiei unor probleme similare.

Abilitatea de a lucra in echipa

Angajatii de top sunt mult mai concentrati asupra muncii in echipa decat asupra rezultatelor pe care le pot obtine in mod individual. Ei sunt constienti ca cele mai bune rezultate sunt obtinute atunci cand intreaga echipa contribuie la un proiect. Mai mult decat atat, ei reusesc sa comunice deschis cu echipa, sa ofere sfaturi si sa faca compromisuri. Sunt receptivi la ideile pe care ceilalti colegi le au si niciodata nu sustin ca un task este imposibil.

Calitati de lider

Angajatii de top nu se tem sa isi asume mai multe responsabilitati si sa coordoneze o echipa, daca este necesar. Ei sunt inzestrati cu calitati de lider, ceea ce inseamna ca principalul lor scop este acela de a contribui la cresterea si dezvoltarea companiei. Considera ca performantele atinse de-a lungul timpului se datoreaza muncii intregii echipe, indiferent in ce masura a contribuit fiecare angajat.

Abilitati de comunicare

Angajatii de succes exceleaza in tot ce isi propun sa realizeze. Ei sunt constienti de calitatile pe care le au si, inainte de orice, pun accent pe comunicare. Ei lucreaza constant la dezvoltarea lor personala si profesionala si considera ca orice experienta este o lectie din care pot invata foarte multe lucruri. Sunt recunoscuti pentru inteligenta lor si pentru abilitatea de a rezolva orice situatie. Sunt motivati, talentati, pun accent pe comunicare si nu accepta ca micile greseli sa-i impiedice sa-si atinga obiectivele.

Managementul timpului

Angajatii care lucreaza in companii de top si au succes sunt recunoscuti si apreciati pentru modul in care aleg sa isi gestioneze timpul. Ei ating performante foarte bune, sunt foarte productivi si stiu sa faca diferente intre sarcinile minore si cele care sunt cu adevarat importante. Gandesc in perspectiva si iau intotdeauna decizii care le aduc rezultate bune in timp. Mai mult decat atat, ei reusesc sa vada orice oportunitate si intotdeauna evalueaza corect situatiile cu care se confrunta. Aproape nimic nu ii ia prind suprindere, iar acest lucru se datoreaza faptului ca ei stiu cum sa isi managerieze timpul.

Tu ce calitati consideri ca sunt esentiale?

Citeste mai multe articole de interes pe www.risco.ro

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Financiare


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Importanța culturii corporative pentru o companie

Pe măsură ce numărul potențialilor angajatori crește, iar opțiunile devin din ce în ce mai abundente, angajații nu mai sunt interesați ... citeste mai mult