Card de debit sau card de credit?

Prin intermediul cardului de debit, poti accesa banii pe care ii ai in cont, dar nu poti depasi suma respectiva, eventual cumulata cu limita de overdraft (descoperit de cont) acordata de banca. Ai probabil deja un card de debit pe care primesti salariul.

Prin cardul de credit, banca iti acorda dreptul de a-i utiliza banii, in limita unei anumite sume si fara sa platesti dobanda, in cazul in care returnezi banii la sfarsitul perioadei de gratie. Emiterea cardului de credit nu este conditionata de virarea salariului intr-un cont deschis la acea banca, nu depinde de acceptul angajatorului, iar la schimbarea acestuia din urma nu trebuie sa schimbi si banca la care ai cardul de credit – asa cum se intampla de multe ori cu cardul de debit.

Perioada de gratie cu dobanda 0, plati in rate fixe cu dobanda 0% sau dobanzi preferentiale, bonusuri la cumparaturi, asigurari de calatorie in conditii speciale, negociate de banca pentru tine, programe de loialitate, oferte personalizate – acestea sunt doar cateva dintre beneficiile pe care ti le aduce cardul de credit.

Cardul de debit si cel de credit nu se exclud reciproc. Dimpotriva, sunt complementare.
Cardul de cumparaturi nu este un moft; este mai degraba o oportunitate de care este bine sa profiti.
In cazul in care ai banii intr-un cont curent si doresti sa ii poti accesa prin intermediul unui card bancar, poti oricand apela la banca unde ai deja contul curent pentru a solicita emiterea unui card de debit.

                                                                    Sursa: Raiffeisen Bank


 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- AdaugaComentarii


1 comentariu


Dan Udrea , acum over 10 years
  (205)   (218)

Buna ziua !
Sunt o persoana cu dizabilitati si primesc conform Legii 448/2006 Imdemnizatie si Buget Complementar . Suma este modesta 243 de lei. In prezent o primesc lunar prin Mandat Postal .
Va intreb .
Exista o banca dispusadeschida Cont Bancar in care sa primesc acesta suma mica ? Are caracter de permanenta .
Cum obtin acest card ? Doar pentru aceasta suma .
Va multumesc ?
 

Stiri Financiare

Cautare rapida in ghiduri
 
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »