Posesorii de carduri Visa din Europa au realizat peste 1 miliard de plati contactless in ultimul an
Data: 7 iulie 2015 Ora: 11:09- 1,1 miliarde de plăţi contactless realizate cu carduri Visa în ultimele 12 luni
- Peste 12,6 miliarde euro plăţi contactless în ultimele 12 luni
- Peste 130 milioane de carduri Visa contactless în circulaţie la nivel european
- Tehnologia contactless deschide drumul pentru plăţile mobile deoarece utilizează aceeaşi infrastructură
Londra/ Bucureşti, 6 iulie 2015: Posesorii de carduri Visa din Europa au realizat în perioada aprilie 2014 - martie 2015 peste 1 miliard de plăţi contactless în valoare de peste 12,6 miliarde de euro, potrivit datelor publicate de Visa Europe.
Plăţile contactless devin în mod evident un nou obicei al consumatorilor europeni, care apreciază rapiditatea şi confortul oferite de tehnologia inovatoare, ce necesită o simplă apropiere a cardului de terminal.
Consumatorii europeni deţin 131 milioane de carduri Visa contactless, emise de 240 de bănci, pe care le pot utiliza zilnic la peste 2,6 milioane de terminale contactless. Cele mai multe carduri Visa contactless sunt emise în Marea Britanie, iar cea mai extinsă reţea de acceptare a plăţilor contactless este în Spania. Astfel, în Marea Britanie există 49,6 milioane de carduri Visa contactless şi 410.000 de terminale POS, în Franţa sunt 20,3 milioane de carduri şi 405.000 de terminale, Polonia înregistrează 14,5 milioane de carduri şi 354.000 de terminale, iar în Spania cele 11,5 milioane de carduri Visa contactless pot fi utilizate pentru plăţi la 593.000 de terminale.
Şi în România plăţile contactless au înregistrat un avans din ce în ce mai puternic în ultimul an, pe măsură ce consumatorii au început să se familiarizeze cu această modalitatea de plată, iar băncile membre Visa au promovat-o tot mai mult. Chiar dacă piaţa locală a pornit de la o bază redusă, majorarea de peste 50 de ori a valorii tranzacţiilor cu carduri Visa contactless în perioada aprilie 2014 – martie 2015 demonstrează un apetit tot mai crescut al românilor pentru rapiditatea şi confortul oferite de plăţile contactless.
“Suntem încă la început de drum în zona plăţilor contactless, dar vedem progrese tot mai mari de la lună la lună. Românii plătesc în medie circa 58 de lei cu cardul Visa contactless, dar am văzut chiar o tranzacţie contactless de doar 42 de bani realizată la o farmacie. Avantajul este că poţi să achiţi suma exactă fără să umbli cu buzunarul plin de mărunţiş, de exemplu când vrei să cumperi doar o cafea sau o pâine, timpul de plată se reduce, iar costurile pentru posesorii de carduri sunt zero.
Tehnologia contactless susţine dezvoltarea pieţei cardurilor întrucât se creează obişnuinţa de a plăti electronic şi, în plus, deschide drumul pentru plăţile mobile care utilizează aceeaşi infrastructură,” a declarat Cătălin Creţu, director regional pentru România, Croaţia şi Slovenia, Visa Europe.
Până în 2020, toate terminalele POS din Europa unde se poate plăti cu cardurile Visa vor avea încorporată tehnologia contactless. Consumatorii europeni realizează cel mai frecvent plăţi contactless pentru cumpărături de zi cu zi, precum cele la supermarketuri, restaurante şi alte magazine alimentare.
Creşterea rapidă a utilizării cardurilor contactless şi a infrastructurii aferente contribuie la pregătirea terenului pentru plăţile mobile, în condiţiile în care acestea au la bază aceeaşi tehnologie NFC şi pot fi realizate la aceleaşi POS-uri, iar tot mai multe bănci şi marile companii pregătesc lansarea serviciilor de plăţi mobile până la finalul acestui an.
Consumatorii britanici sunt de departe cei mai mari adepţi ai cardurilor contactless, plătind doar în luna martie 2015 peste 330 milioane de euro prin intermediul acestei tehnologii. Lansarea plăţilor contactless pentru toate serviciile din reţeaua Transport pentru Londra (TfL) este unul dintre motivele care au stat la baza dezvoltării accelerate în Marea Britanie, în condiţiile în care peste 100 de milioane de călătorii au fost plătite contactless de la data lansării, în septembrie 2014 (85 milioane de călătorii fiind plătite cu carduri Visa contactless). În ultimul an până în martie 2015, numărul cardurilor contactless a crescut cu peste 37% în Marea Britanie.
“Dezvoltarea plăţilor contactless continuă într-un ritm alert, pe măsură ce tot mai mulţi oameni descoperă că, adesea, este cea mai rapidă şi confortabilă modalitate de a plăti pentru cumpărăturile de zi cu zi. În Europa, utilizarea a avansat rapid şi, astfel, posesorii de carduri Visa contactless au realizat peste un milliard de astfel de plăţi în ultimele 12 luni. Popularitatea tehnologiei contactless nu poate decât să crească în viitor datorită noii generaţii de plăţi digitale, unde simplitatea şi confortul se regăsesc şi în utilizarea dispozitivelor de plată mobile şi portabile ce încorporează tehnologia NFC. Suntem mândri că am deschis drumul pentru plăţile contactless în Europa şi, totodată, încântaţi că ne aflăm în prima linie pe măsură ce plăţile contactless devin accesibile pentru toată lumea”, a declarat Sandra Alzetta, director executiv pentru produse de bază, Visa Europe.
###
Despre Visa Europe
Visa Europe este o companie de tehnologii de plată deţinută şi operată de băncile membre şi alţi furnizori de servicii de plăţi din 37 de ţări din Europa.
Visa Europe este în centrul ecosistemului de plăţi, furnizând servicii şi infrastructură care permit milioanelor de consumatori, companii şi guverne din Europa să facă plăţi electronice. Membrii săi sunt responsabili de emiterea cardurilor, înscrierea comercianţilor şi stabilirea comisioanelor pentru posesorii de carduri şi comercianţi. Totodată, Visa Europe este cel mai mare procesator de tranzacţii din Europa, responsabil de procesarea a peste 16 miliarde de tranzacţii anual – 1.627 de tranzacţii pe secundă în perioadele de vârf.
În Europa, există peste 500 de milioane de carduri Visa şi 1 € din fiecare 6€ cheltuiţi este pe un card Visa. Cheltuielile totale realizate pe cardurile Visa depăşesc 2.000 miliarde de euro, în timp ce cheltuielile efectuate la POS reprezintă 1.500 miliarde de euro.
Începând cu anul 2004, Visa Europe a devenit independentă de Visa Inc. şi este înregistrată în Marea Britanie, cu licenţă exclusivă, irevocabilă şi perpetuă în Europa. Ambele companii acţionează în parteneriat pentru a facilita plăţile cu Visa la nivel global, în peste 200 de ţări.
credite nevoi personale
credite imobiliare
credite auto
leasing auto romania
carduri credit
alte credite
Stiri Carduri De Credit
-
MasterCard Identity Check elimina necesitatea memorarii parolelor pentru cumparaturile online
Conform unui studiu global, mulți consumatori renunță la coșul electronic de cumpărături atunci c...
-
73 de plăţi cu carduri Visa pot fi câştigătoare la a doua extragere lunară a Loteriei bonurilor fiscale
Bucureşti, 17 august 2015 – Posesorii de carduri Visa emise în România au reali...
-
MASTERCARD EXTINDE PARTENERIATUL CU SAMSUNG PENTRU A INTRODUCE SAMSUNG PAY IN EUROPA
Prin acest acord, posesorii de carduri MasterCard din Europa vor beneficia de Samsung Pay ...
-
MasterCard lanseaza conceptul „Surprize de Nepretuit™” in Romania
Anual, prin intermediul platformei Priceless Surprise, MasterCard surprinde utilizatorii d...
-
27 de plati cu carduri Visa pot fi castigatoare la prima extragere lunara a Loteriei bonurilor fiscale
Bucureşti, 20 iulie 2015 – Posesorii de carduri Visa emise în România au realiz...
Comentarii
-
Credite
Acces Rapid
Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!
Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult
Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima
Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult
Vin sărbătorile, iar cadourile trebuie să vină și ele! Vezi seturile cadou pentru femei de pe Evero!
Pentru că, ce femeie nu iubește un parfum care i se potrivește? Vezi aici despre ce seturi cadou este vorba și de la ce branduri, pentru ca anul ... citeste mai mult