MasterCard: Sfaturi pentru utilizarea cardului in Europa

MasterCard: Sfaturi pentru utilizarea cardului in Europa Data: 21 decembrie 2011   Ora: 17:28

MasterCard Europe lanseaza, pe site-ul din Romania, o noua sectiune de recomandari si sfaturi practice pentru folosirea cardurilor in mai multe tari din Europa: Austria, Franta, Italia, Slovacia, Slovenia si Elvetia.

In plus, noua platforma pune la dispozitia posesorilor de carduri MasterCard premium, oferte de vacanta, alese si negociate in cadrul programului international Premium Collection.

In cadrul sectiunii, fiecare tara este analizata din mai multe puncte de vedere: acceptarea cardurilor, shopping & finante (programul magazinelor si al bancilor), cazare si transport. Pe langa acestea, vizitatorii platformei pot afla care sunt preturile taxelor de drum, ale meselor la restaurante sau ale schi pass-urilor (toate preturile sunt prezentate cu titlu informativ), ca apoi sa poata alege una dintre ofertele premium internationale.

"Calatoriile in strainatate, candva mai mult decat aspirationale, au inceput sa faca parte din viata noastra de zi cu zi. Fie ca este vorba de un all inclusive la Marea Mediterana sau de o saptamana de schi intr-un resort cu multi kilometri de partii, cu totii planuim scurte evadari. Cum nu mai avem timp sa strangem informatii dinainte, de multe ori ne trezim in fata unor situatii inedite", spune Ioana Gorganeanu, Marketing Manager Romania si Regiunea Balcanilor, MasterCard Europe.

MasterCard s-a asociat cu hotelurile din statiunile alpine, pentru a pune la dispozitia posesorilor de carduri Gold, Platinum, World si World Elite, oferte si cadouri speciale, toate acestea fiind prezentate in detaliu pe noua platforma. Tot ce au de facut posesorii este sa mentioneze oferta atunci cand fac rezervarea la hotel si sa plateasca cu orice card MasterCard Premium.

Sfaturi pentru plata cu cardul in Europa:

In Austria, cu exceptia lectiilor de schi si a inchirierii schiurilor, practic, un card poate fi utilizat pentru a plati aproape orice; de obicei, chiar si cele mai mici supermarketuri si cafenele au un terminal de plata. In cele mai importante statiuni de schi sunt amplasate ATM-uri si la urcarea cu teleschiul. Exista peste 3.000 de ATM-uri disponibile pentru vizitatori, insa trebuie retinut faptul ca turistii vor gasi cu greu un centru de schimb valutar.

In Franta, exista deja locuri unde sunt acceptate doar platile cu carduri. In plus, cardurile de debit si credit embosate sunt acceptate in majoritatea locurilor. In statiunile de schi si la restaurantele apropiate de statiuni, de obicei, nu este obligatoriu ca turistii sa lase bacsis. Daca, totusi, au fost multumiti de servire si vor sa le lase o suma in plus, aceasta poate fi intre 5-10%. In restaurante si baruri, daca sucul sau cafeaua este servit/a la masa (si nu la bar), turistii pot ajunge sa plateasca pana la de doua ori mai mult.

In Italia, aproape toate cumparaturile pot fi facute cu un card bancar. In majoritatea supermarketurilor si a magazinelor exista terminale de plata. In restaurantele, cafenelele si barurile din Italia nu se lasa bacsis. In mod normal, servirea este inclusa in nota de plata, ceea ce inseamna ca o anumita suma de bani este alocata pentru paine si aranjamentul mesei.

In Slovacia, cardurile MasterCard sau Maestro pot fi utilizate in magazine sau benzinarii, dar si in cele mai importante restaurante, hoteluri si la casele de bilete. Pentru autostrazi si drumuri se platesc taxe, dar turistii au nevoie doar de un singur tip de vigneta. Accesul in tuneluri sau pe drumurile de munte nu implica taxe.

La restaurantele si in barurile din statiunile de schi populare din Slovenia, preturile sunt, de obicei, cu 20-25% mai mari. Turistii pot gasi produse la pret redus doar in magazinele care au afisat semnul „ocistek”. Daca turistii vin cu masina personala, atunci trebuie sa cumpere vignete. Acestea se vand in benzinarii, aproape de granita, si se pot plati cu cardul. Vigneta pentru 7 zile este cea minima, asa ca, daca vacanta se termina in a opta zi este mai bine ca turistii sa cumpere o vigneta pe o luna, pentru ca are acelasi pret ca doua vignete saptamanale.

Hotelurile din Elvetia si, in general, locurile de cazare de langa statiunile de schi (in afara hotelurilor de lux din St. Moritz) nu sunt mai scumpe decat cele din Franta sau Italia. Bacsisul nu este obligatoriu in Elvetia, dar daca turistii vor sa isi exprime multumirea pentru servire si platesc cu cardul, nu trebuie decat sa-i spuna chelnerului sa-l includa pe bonul final.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Carduri De Credit


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult



Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult





Articolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult