Cum sa nu ajungi dator vandut din cauza cardului de credit

Cum sa nu ajungi dator vandut din cauza cardului de credit Data: 24 septembrie 2010   Ora: 14:14

Cardurile de credit au devenit in ultimii ani tot mai populare, in pofida costurilor ridicate pe care le implica. Acest lucru se datoreaza, in principal, lejeritatii cu care acestea sunt acordate de catre banci: este nevoie doar de o singura aprobare pentru a deschide linia de credit!

In doar noua luni din 2008, numarul cardurilor de credit a crescut cu 500.000, acest avant fiind domolit de inceputul crizei financiare.

Bucuria simtita in momentul obtinerii creditului mult dorit se poate transforma insa in scurt timp in disperarea de a nu putea rambursa respectivul imprumut. Potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei, restantele la cardurile de credit reprezinta 12% din sumele datorate, de patru ori mai mari decat la creditele imobiliare. In ceea ce priveste cardurile de credit in valuta, restantele ajung la aproximativ 20%.

Astfel, este important sa gestionati foarte atent creditul de pe card si sa-l utilizati doar atunci cand este strict necesar. Va oferim mai jos cateva sfaturi pe care ar trebui sa le urmati pentru a nu ajunge in incapacitate de rambursare a creditului contractat.

  1. Nu cheltuiti mai multi bani decat este absolut necesar! Daca nu puteti rambursa datoria in fiecare luna, aceasta va continua sa creasca, odata cu gradul de indatorare.
  2. Nu utilizati cardul de credit atunci cand dispuneti de bani! Cei mai multi dintre noi doresc sa cumpere bunuri azi si sa le plateasca mai tarziu pentru a ramane cu bani in buzunar, ignorand faptul ca acest lucru inseamna cresterea datoriei.
  3. Rambursati la timp suma minima de plata. In caz contrar, banca va percepe o taxa de rambursare intarziata, iar cardul poate fi blocat. Totodata, daca intarzierea platii persista, exista riscul ca banca sa blocheze definitiv cardul, fara a exista posibilitatea deblocarii ulterioare. De asemenea, exista riscul ca datoriile sa fie raportate la Biroul de Credit, ceea ce aduce cu sine neplaceri la contractarea unui viitor credit, sustin analistii Raiffeisen Bank.
  4. Este indicat, in masura in care este posibil, sa platiti intotdeauna ceva mai mult decat minimul de plata, mai ales in cazul in care ati utilizat deja mai mult de 80% din linia de credit, pe de o parte pentru a achita mai repede, iar pe de alta pentru a va putea folosi din nou de cardul de credit.
  5. Nu contractati un alt card de credit pentru a-l achita pe cel vechi. Nu faceti decat sa amanati plata datoriilor si sa va indatorati si mai mult si pe o perioada mai extinsa de timp!
  6. Evitati sa extrageti bani de pe cardul de credit! Cele mai multe banci percep comisioane semnificative de utilizare a cardului de credit la propriile ATM-uri sau la ATM-urile altor institutii financiare din Romania sau strainatate.
 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Carduri De Credit


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult



Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult





Articolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult