BRD si MasterCard lanseaza cardul pentru plata calatoriei RATB

BRD si MasterCard lanseaza cardul pentru plata calatoriei RATB Data: 23 mai 2011   Ora: 14:34

BRD - Groupe Societe Generale si MasterCard au anuntat astazi lansarea cardurilor care permit plata contactless in mijloacele de transport in comun, au anuntat reprezentantii bancii.

Emise sub sigla MasterCard si Maestro, cardurile duale care permit plata calatoriilor cu mijloacele de transport in comun vor putea fi folosite atat la nivelul capitalei, cat si in tara. Prima regie de transport in cadrul careia va functiona plata contactless prin cardul bancar BRD este RATB.

BRD a incheiat cu RATB un parteneriat strategic de dezvoltare a noilor tehnologii in transportul in comun, al carui prim pas este cardul dual de transport. Urmatoarele directii de dezvoltare urmaresc implementarea noilor tehnologii aparute pe plan mondial si au drept obiectiv plasarea RATB in randul celor mai avansati furnizori de servicii pentru comunitate la nivel international.

Incepand cu luna iunie 2011, BRD va extinde acceptarea cardurilor contactless Instant Pay in toate statiile Metroului bucurestean, generalizand astfel solutia tehnica instalata in 10 statii incepand din luna decembrie a anului trecut.

In curand, solutia contactless BRD va fi instalata si in cadrul Regiilor locale de transport din Constanta si Sibiu.

Cardurile multifunctionale vor putea fi incarcate cu abonamente pe una sau mai multe linii de transport la suprafata, ori pe toate liniile de transport in comun. De asemenea, calatorii pot solicita portofelul electronic, care permite calatorii si pe alte linii decat cele obisnuite, iar in cazul Capitalei si cu metroul sau liniile de autobuze catre aeroporturi.

Toate aceste facilitati sunt disponibile in plus fata de functionalitatile unui card contactless si de celelalte functionalitati obisnuite ale unui card bancar standard (retragere de numerar, plati la comercianti, plati de facturi, plati pe internet, atat in tara, cat si in strainatate etc).

Noua functionalitate reprezinta o dezvoltare a platformei tehnice care include cardurile Instant Pay sub forma de sticker si breloc si cardul Suporter, care permite atat personalizarea, cat si accesul pe stadionul echipei favorite direct cu cardul, datorita integrarii tehnologiei contactless MasterCard PayPass.

Video: In cat timp obtin un card de credit?

"Tehnologia contactless s-a dezvoltat in majoritatea domeniilor unde ea se doveste foarte utila - de la farmacii si restaurante cu servire rapida, pana la transportul in comun si accesul pe stadion. Extinderea acceptarii cardurilor PayPass in transportul public, combinata cu noile produse lansate astazi de BRD sunt dovada a dinamicii pietei romanesti, inovatia fiind motorul dezvoltarii acesteia", spune Gabriel Ghita, Business Development Manager CEE, MasterCard Europe.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Carduri De Credit


Comentarii


1 comentariu


Popovici Silviu , acum over 13 years
  (132)   (131)

Minciuni, ia verificati daca BRD chiar va poate da acest tip de card Mastercard.......in unitatile lor.
 
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Importanța culturii corporative pentru o companie

Pe măsură ce numărul potențialilor angajatori crește, iar opțiunile devin din ce în ce mai abundente, angajații nu mai sunt interesați ... citeste mai mult