Bancile, in alerta: cea mai mare suspiciune de frauda cu cardul

Bancile, in alerta: cea mai mare suspiciune de frauda cu cardul Data: 15 decembrie 2011   Ora: 10:23

O suspiciune de frauda i-a incins pe bancheri, care au decis sa blocheze cardurile clientilor si sa le re-emita, chiar inainte de varful cumparaturilor de sarbatori.

CEC Bank a anuntat, printr-un comunicat, ca a primit sesizari oficiale conform carora informatiile aferente unui numar de carduri emise de institutii financiare din tara noastra si din strainatate au fost posibil compromise la nivelul unei baze de date internationale.

Pe internet, a circulat informatia, ca ar fi vorba despre un numar total de 17.000 de carduri blocate.

Desi CEC Bank este singura care a iesit cu un comunicat, se pare ca si alte banci si-au chemat clientii sa le reemita cardurile. Potrivit unor surse, este vorba despre "Credit Europe Bank" si ING Bank, insa reprezentantii acestor institutii nu au raspuns incercarilor de contactare pana la inchiderea editiei.

Aceleasi surse au precizat pentru Bursa.ro ca, in cazul "Credit Europe Bank", a fost vorba despre clonarea unor carduri Visa utilizate pe teritoriul Greciei.

"In scopul protejarii disponibilitatilor banesti ale clientilor si in conformitate cu prevederile contractuale, CEC Bank a aplicat masura de blocare si re-emitere card si cod PIN, fara cost, pentru un numar de carduri din portofoliul propriu", se arata in comunicatul CEC Bank transmis ieri.

Visa si MasterCard au fost notificate privind o posibila scurgere de informatii dintr-o baza de date din Europa.

Citeste mai mult pe Bursa.ro

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Carduri De Credit


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Importanța culturii corporative pentru o companie

Pe măsură ce numărul potențialilor angajatori crește, iar opțiunile devin din ce în ce mai abundente, angajații nu mai sunt interesați ... citeste mai mult