Schimbări importante pe care o lustra in dormitor le poate aduce pentru locuința ta

Schimbări importante pe care o lustra in dormitor le poate aduce pentru locuința ta Data: 28 septembrie 2022   Ora: 12:30 Schimbări importante pe care o lustra in dormitor le poate aduce pentru locuința ta

Dacă ai dat click pe acest articol, înseamnă că probabil ai finalizat recent renovarea casei și urmează să te ocupi de decor. Atunci când te gândești la felul în care îți vei decora propriul dormitor, trebuie să iei câteva aspecte în calcul. În functie de gusturile tale, îți poți crea o atmosferă de calitate, chiar la un pret accesibil.

Probabil că ai auzit de modul în care lumina influențează starea de spirit. Un set de lustre LED poate fi tot ceea ce ai nevoie pentru a-ți regla starea de spirit sau pentru a înfrumuseța decorurile care erau pe placul familiei, dar nu și pe al tău, cum ar fi un dulap vechi, un tablou care nu te reprezintă sau alte obiecte.

Și pentru că vrem să te facem să înțelegi cât de important este să-ți alegi cu grijă sistemul de iluminat dormitor, am creat acest articol, care să îți fie mic ghid în drumul spre alegerea corectă. Vom sublinia modurile prin care o lustra dormitor poate influența design-ul camerei, starea ta de spirit și de ce să alegi o lustră cu LED și nu un set de becuri obișnuite.

Lustra dormitor din LED - accent pe economie și sustenabilitate


Becurile incandescente au fost cele care au luminat dormitorul, pentru o perioadă îndelungată de timp. Datorită faptului că lumea se îndreaptă spre o epocă mai sustenabilă, având în vedere schimbările de impact aduse de poluare, a fost nevoie de o soluție, de o actualizare a acestor becuri incandescente sau fluorescente, utilizate în număr mare, mai ales în România. 

Accentul pe sustenabilitate a fost pus o dată cu apariția LED-ului, care au înlocuit modelele de corpuri de iluminat vechi, care poluau și nu erau la fel de eficiente.

LED-urile sunt mult mai eficiente și mai prietenoase cu mediul, deoarece convertesc 95% din energie pentru a furniza lumină și aproximativ 5% se transformă în căldură, spre deosebire de alte tipuri de becuri care produc mai multă căldură. 

Acest lucru i-a determinat pe majoritatea oamenilor să se îndrepte spre corpurile de iluminat din LED, mult mai potrivite mai ales pentru spațiul de odihnă.

Faptul că sunt eficiente se pot vedea și pe factura de curent, deoarece lustrele pentru dormitor din LED sunt mult mai econome, consumul acestora fiind unul optimizat. Astfel, nu va trebui să te îngrijorezi în legătură cu scumpirile la factura de curent.

Schimbări de design care vin la pachet cu o lustra dormitor

Dacă ai ajuns la concluzia că o lustra dormitor este cea mai eficientă soluție pentru camera ta, atunci trebuie să ai în vedere schimbările pe care le poate aduce în încăpere. 

Există trei tipuri de lumini: calde, reci și intermediare. În funcție de paleta aleasă de tine pentru dormitorul tău, setul de mobilă și alte obiecte decorative, Acestea interacționează și pot schimba estetica, starea de spirit sau modul în care este perceput dormitorul tău.

Lustra dormitor - piesa care completează atât estetica tradițională, cât și cea modernă

Începem în primul rând cu estetica. Atunci când vine vorba de sistemele de iluminat, oamenii au în vedere doar partea funcțională, nu și cea de design. Lustrele rotunde sau becurile normale, într-o carcasă, sunt tipurile clasice de sistem de iluminat, atât în dormitor, cât și în alte spații ale locuinței. 

O lustra dormitor poate completa un tip de estetică. Un dormitor tradițional, cum ar fi cottage, costier sau rustic, poate fi completat cu ajutorul unor corpuri de iluminat suspendate sau a unui candelabru.

O cameră de odihnă modernă, pe de altă parte, poate fi complet cu ajutorul unor lustre pentru dormitor atașate de perete sau de tipuri neconvenționale de candelabre și pendule. 

Stilul minimalist este un exemplu în care accentul cade pe integrarea cât mai subtilă a unor lustre dormitor, iar mărimile acestora nu trebuie să fie foarte mari. La fel este și cazul camerelor dotate cu tehnologie avansată.

Schimbări de nuanță și atmosferă redate de o lustra dormitor

O lustra moderna poate schimba întreaga atmosferă. Culorile sunt realizate din radiații electromagnetice și de aceea ochiul uman are posibilitatea de a percepe o anumită gama de culori. 

Lumina poate fi și ea considerată a fi o culoare și poate avea un impact semnificativ asupra paletei cromatice din dormitorul tău. O lumină slabă va avea un impact negativ asupra esteticii din spatiul tău personal, de aceea foarte multe persoane recomandă o lumină naturală.

Totodată, așa cum am menționat anterior în articol, luminile pot fi de trei feluri și îți pot afecta starea de spirit sau dispoziția. Dacă alegi o lustra dormitor de tip pendul cu lumină caldă, aceasta te va ajuta să te relaxezi în momentele stresante și să poți adormi mai repede și mai ușor. 

Pe partea cealaltă, cei care au nevoie de o doză de energie, motivație sau serotonină, vor trebui să se folosească de magia luminii reci, cea mai potrivită în contextul în care dormitorul tău este și biroul tău.

Schimbări de percepție redate de o lustra dormitor

Lumina poate crea de asemenea o iluzie a spațiului. Având în vedere capacitatea LED-urilor de a emite lumină puternică, camera ta poate părea mai spațioasă sau mai compactă. Acest avantaj vine în ajutorul celor care au spații libere și consideră că vor să aibă un spațiu mai retras, fără să încarce dormitorul cu prea mult decor sau pentru cei din categoria de persoane care au nevoie de senzația unui spațiu mai mare, cum ar fi claustrofobii.

Cei care au nevoie de lumină naturală și de extinderea spațiului pot opta pentru o lustra dormitor de tip pendul, care imită lumina solară și care creează un loc aparte și aerisit, ideal pentru odihnă.

Cele mai bune oferte de produse din LED

Dacă o lustra dormitor din LED ți-a atras atenția, poți comanda online un astfel de corp de iluminat de pe site-ul nostru, Electric.14, unde avem diverse modele de la cele suspendate pe funie, până la cele compacte. Poți alege un model în funcție de stil. Acestea sunt practice, potrivite pentru diverse circumstanțe și pot deveni un aliat important în completarea esteticii dormitorului tău.

Comanda lustra interior de pe site-ul nostru și poți beneficia de reduceri de prețuri. Transportul se va face doar în cazul în care comanda depășește suma de 100 de lei, indiferent de categoria aleasă.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »

Advertorial

La 20 de ani de activitate, ProCredit Bank lansează ProGreen Aniversar, contul verde dedicat persoanelor fizice care vor să contribuie la un mediu sustenabil

La 20 de ani de activitate, ProCredit Bank lansează ProGreen Aniversar, contul verde dedicat persoanelor fizice care vor să contribuie la un mediu ... citeste mai multArticolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult