Ce modele de termopane sunt ideale pentru casa ta

Ce modele de termopane sunt ideale pentru casa ta Data: 23 aprilie 2024   Ora: 12:00 Ce modele de termopane sunt ideale pentru casa ta

Casa ta este mai mult decat un simplu loc de dormit noaptea, este locul unde te poti relaxa si simti confortabil in orice moment al zilei, alaturi de familei si prieteni.

Daca doresti sa iti imbunatatesti locuinta atunci geamul termopan este una din cele mai bune solutii.

Existand atat de multe optiuni in piata, poate fi destul de greu sa alegi modelul de fereastra corect pentru locuinta ta.

Ce tip de geam termopan este potrivit pentru o casa?

Fiecare tip de locuinta are propriile sale caracteristici arhitecturale si in functie de acestea se alege modelul de geam termopan: aveti nevoie de protectie impotriva zgomotului, doriti mai multa lumina in interior, aveti nevoie de o securitate sporita, o eficienta energetica imbunatatita.

Ferestrele termopan va permite sa cresteti eficienta energetica si sa reduceti facturile la energie.

Indiferent daca alegeti ferestre cu profile din PVC, lemn sau aluminiu, geamurile termopan ofera foarte multe beneficii.

Geamul termopan este format din 2 sau 3 foi de sticla, care sunt umplute cu un gaz inert (argon, xenon sau cripton) ce ofera un strat de izolatie suplimentara

Primul pas in alegerea ferestrelor termopan pentru casa ta este sa iti evaluezi nevoile.

Luati in calcul bugetul, preferintele legate de aspect si estetica, eficienta energetica, securitatea, izolatia fonica, etc.

Exista mai multe modele de termopane din care puteti alege, in functie de materialul din care este fabricat rama, tipurile de sticla, feronerie, accesorii, marca, etc.

PVC-ul este cel mai folosit material pentru ca este foarte rezistent si are nevoie de o intretinere redusa.

Lemnul este o alta optiune pentru profilul ramei dar este ceva mai scump si are nevoie de o mai mare intretinere pentru a rezista conditiilor meteo schimbatoare.

Atunci cand alegeti geamurile termopan, este important sa luati in calcul eficienta energetica a acestuia, alegeti modelul cu valoare U si R ridicate pentru a va asigura ca ferestrele alese sunt eficiente din punct de vedere energetic.

O acoperire Low-E va ajuta la reducerea pierderilor de caldura in lunile de iarna si la mentinerea rece a locuintei pe timpul lunilor de vara.

Daca locuiti intr-o zona destul de aglomerata, trebuie sa luati in considerare modelele de geamuri care asigura o izolare fonica destul de buna.

Discutati cu furnizorul sau producatorul ferestrelor despre posibilitatea de a va personaliza solutiile de izolare fonica in functie de nevoile specifice ale casei voastre si a zonei unde locuiti.

Geamul termopan ofera si un plus de securitate casei. Cautati profile cu cele mai noi mecanisme de blocare și caracteristici suplimentare: sticla rezistenta la impact sau securizata. Acest lucru este deosebit de important pentru cei care locuiesc in zone cu grad ridicat de criminalitate. Alegeti modelul de geam care este conform standardelor de siguranta.

Geamul termopan are nevoie de o intretinere redusa iar profilele realizate din materiale de calitate pot rezista pana la 30-35 ani.

Alegerea ferestrelor pentru casa ta nu tine doar de functionalitate, alegeti culorile si profilele in functie de structura arhitecturala a casei.Geamul nu trebuie sa fie doar functional ci si atragator din punct de vedere vizual.

Un lucru important de care trebuie sa tineti seama atunci cand alegeti geamurile termopan este sa va asigurati ca ele sunt instalate corespunzator de catre firma care se ocupa de montarea lor.O etansare si izolare corespunzatoare sunt importante pentru a obtine de la ele o eficienta maxima.

Costul investitiei initiale pentru achizitionarea geamurile termopan noi poate fi mare dar cu toate acestea, este necesar sa ne amintim ca investitia duce la economii pe termen lung și la o rentabilitate a investitiei.

Investitia in ferestre eficiente din punct de vedere energetic inseamna ca poti face economii la facturile de incalzire sau racire.

 

 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »

Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai multArticolul Saptamanii

Importanța culturii corporative pentru o companie

Pe măsură ce numărul potențialilor angajatori crește, iar opțiunile devin din ce în ce mai abundente, angajații nu mai sunt interesați ... citeste mai mult