De ce e mai bine să alegem pentru afacerea proprie o firmă de contabilitate din Bulgaria

De ce e mai bine să alegem pentru afacerea proprie o firmă de contabilitate din Bulgaria Data: 15 decembrie 2016   Ora: 17:08

Firmele sunt ca oamenii: trebuie să înveţi să îi cunoşti pentru a ştii la ce poţi să te aştepţi. De aceea, întreprinzătorii care au afaceri mici şi mijlocii trebuie să-ţi caute contabili cu viziune largă de afaceri, cu capacitate de a anticipa problemele specifice înainte ca ele sa apară în firmă. Contabilitatea este o profesie complexă, iar funcţiile şi caracteristicile sale variază de la o afacere la alta chiar şi în zona micilor antreprenori, oferind o reflectare fidelă a realităţii economico-financiare şi a consecinţelor sale sociale, umane, instituţionale. 

Veniturile şi cheltuielile unei firme trebuie înregistrate în contabilitate. Dacă avem firme sau persoane fizice care realizează venituri independente, avem contabilitate în partidă dubla sau în partidă simplă, spre exemplu. Din acest motiv, nici o persoana juridica nu îşi poate desfășura activitatea pe teritoriul ţării noastre fără un contabil. În schimb, lucrurile sunt puţin diferite când vine vorba de a ţine contabilitatea în Bulgaria. Afacerile de până în 25000 euro (50000 leva) nu necesită neapărat un contabil autorizat, fiind suficientă contabilitatea primară pe care o puteţi face singuri. Chiar dacă aveţi o firmă mai mare, deci şi plătitoare de TVA (în Bulgaria se plăteşte automat taxa pe valoare adăugată din momentul în care cifra de afaceri a unei firme depăşeşte suma de 50000 leva), apelând la o firmă de Contabilitate Bulgaria, costurile firmei cu acest serviciu sunt pe la jumătatea preţului din România.

Bulgaria are o birocraţie mult mai scăzută comparativ cu cea din România, iar mediul de afaceri bulgar este unul foarte avantajos pentru oamenii de afaceri din mediul comunitar european, cu impozit de doar 10% pe profit, un impozit pe difidente de 5%, TVA zero la tranzacţiile intracomunitare sau recuperat total în doar 45 de zile dacă afacerea se desfăşoară în totalitate pe teritoriul bulgar. Aţi crede că toate aceste avantaje devin minore când vă treziţi că trebuie să asiguraţi contabilitatea firmei într-o ţară pe care nu o cunoaşteţi din punct de vedere legislativ,   însă societăţile comerciale care se asigură servicii de  înfiinţarea de firme în Bulgaria oferă şi servicii de contabilitate. În plus, aceeaşi firmă vă scuteşte şi  de problemele datorate necunoaşterii limbii ţării vecine în momentul în care aveţi de realizat acte oficiale sau să contactaţi administraţia locală din ţara vecină.

Atunci când vă decideţi să alegeţi o firmă de contabilitate, acordaţi-vă timp pentru a găsi cea mai potrivită alegere dacă doriţi ca apelarea la un astfel de serviciu să vă ofere cu adevărat mai mult timp pentru dezvoltarea propriei afaceri. În caz contrar, veţi plăti serviciul contabil şi veţi avea mai multă bătaie de cap decât înainte de a apela la respectiva firmă.

Cele mai bune păreri despre o firmă de contabilitate le veţi afla direct de la clienţii actuali. Dacă doriţi să aflaţi informaţii realiste, încercaţi să aflaţi informaţii despre respectiva firmă de contabilitate doar de la clienţii cu o vechime de peste 6 luni de zile. Într-o jumătate de an o firmă contabilă realizând deja cel puţin două seturi de declaraţii depuse, ceea ce presupune că dacă firma de contabilitate lucrează superficial, cu greşeli, acestea au avut deja timp să iasă la suprafaţă. 

Dacă doriţi ca afacerea dumneavoastră să fie cât mai ferită de scurgeri de informaţii, riscul este mai mic în cazul în care apelaţi la firme de contabilitate decât la contabili independenţi. Cu toate că există tentaţia de a crede contrariul, mergând pe principiul că la informaţiile firmei dumneavoastră are acces doar o singură persoană dacă apelaţi la un contabil independent, firmele contabile au reguli mult mai stricte şi clauze de confidenţialitate stipulate în contract.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare 

Comentarii


0
Ultima Ora

Codurile vestimentare la locul de munca, ”depasite si sexiste”

Companiile din Marea Britanie care isi forteaza angajatele sa poarte tocuri inalte si sa se machieze incalca legea, a anuntat zilele trecute o comisie parlamentara, potrivit DPA si Reuters. Peste 150.000 de persoane au semnat o petitie impotriva ... citeste mai mult

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »

Advertorial

Adaptaţi-vă la contextul obiectiv al pieţei! Sugestii pentru creşterea atractivităţii companiei

În prezent angajatorii constată o insuficiență de personal în piaţă dar şi o lipsă accentuată a competențelor şi abilităţilor ... citeste mai multArticolul Saptamanii

Cu un credit ipotecar de la Patria Bank te muți rapid în casă nouă

Garsoniera din studenție a devenit prea mică de când ți-ai găsit perechea. Apartamentul de două camere e insuficient acum că așteptați ... citeste mai mult