Cum sa reduci din cheltuielile casnice si sa economisesti bani

Cum sa reduci din cheltuielile casnice si sa economisesti bani Data: 12 august 2019   Ora: 17:00

Traim intr-o societate de consum, in care mai mult inseamna mai bine. Investim foarte multi bani in confort, luam masa in oras, planificam foarte multe iesiri cu familia sau cu prietenii si cumparam foarte multe lucruri care nu ne sunt mereu utile. La toate acestea se adauga si cheltuielile casnice, care de multe ori sunt destul de costisitoare.

Te gandesti cum sa reduci din cheltuieli si sa economisesti bani?

Iata cateva sfaturi pe care le poti pune in practica:

Cum sa reduci din cheltuielile casnice

1. Evita sa cumperi aparate electrocasnice care nu iti sunt utile

Tentatia de a cumpara un robot de bucatarie, un aparat performant pentru cafea sau un aparat cu microunde de ultima generatie este destul de mare. Insa cat de utile iti sunt toate aceste lucruri? Inainte sa faci o noua achizitie pentru casa, gandeste-te daca intr-adevar ai nevoie sau nu de acel lucru. Magazinele online si fizice au foarte multe oferte si produse care mai de care mai atractive, insa evita sa faci noi achizitii ori de cate ori intri in febra cumparaturilor. Mai degraba, investeste in produse scumpe doar atunci cand iti doresti sa le inlocuiesti pe cele vechi sau in momentul in care iti este absolut necesar un aparat electrocasnic.

2. Cumpara mai putine lucruri

Din moment ce ofertele sunt la fiecare pas si tentatia de a cumpara cat mai multe lucruri este destul de mare, daca vrei sa economisesti bani, este recomandat sa cumperi cat mai putine lucruri. Evita sa umpli cosul de fiecare data cand mergi la cumparaturi, sa investesti in decoratiuni care nu iti sunt necesare sau in accesorii pe care le folosesti cand si cand. Nu ai suficient spatiu in casa? Arunca din lucrurile vechi, cele pe care le ai de foarte mult timp si pe care nu le mai folosesti si noteaza pe o lista ce lucruri ti-ar fi necesare in casa. Investeste doar in cele de care nu te poti lipsi.

3. Redu consumul de energie

Utilitatile sunt destul de costisitoare, mai ales daca ai un consum foarte mare in casa. Asadar, daca vrei sa economisesti bani, este recomandat sa reduci consumul de energie. Investeste in becuri ecologice pentru a reduce consumul de curent, iar pe timp de vara investeste in accesorii care blocheaza lumina soarelui si ajuta la pastrarea unei temperaturi normale in casa. Foloseste cat mai putin aerul conditionat in zilele calduroase si nu lasa in priza aparate sau gadget-uri care consuma curent.

4. Prepara-ti mancare acasa

Cei mai mult bani se risipesc pe mancarea de la restaurant, motiv pentru care este recomandat sa reduci aceste cheltuieli. Daca ai o bucatarie moderna, practica si toate conditiile pentru a gati acasa, prepara-ti mancarea acasa. Poti sa cumperi alimente pentru cateva zile sau poti sa cumperi alimente care au o durata mai mare de valabilitate. Mancarea preparata acasa este considerabil mai ieftina decat cea comandata la restaurant.

5. Fa-ti o asigurara pentru casa

Evenimentele neprevazute pot avea loc oricand si de cele mai multe ori te pot lua pe nepregatite, insa ele te afecteaza atat pe tine, pe familia ta, cat si pe cei din jur. Pentru ca oricand se poate intampla ceva, inundatii, furturi, cutremur, incendii, este indicat si chiar recomandat sa investesti intr-o asigurare pentru locuinta. In cazul in care te confrunti cu un incident, polita de asigurare iti va oferi tot confortul financiar, iar tu vei scapa de cheltuielile foarte mari. Costul unor reparatii casnice pot depasi cu mult bugetul tau si al familiei tale, asa ca ai toate motivele sa inchei o asigurare de locuinta si sa platesti o suma modica.

Tu ce metode ai pentru a reduce din cheltuielile casnice?

Citeste si alte articole de interes pe www.risco.ro

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare



 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult





  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »





Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult



Articolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult