Comert online: emag.ro a avut vanzari de 102 mil. EUR in 2010

Comert online: emag.ro a avut vanzari de 102 mil. EUR in 2010 Data: 16 februarie 2011   Ora: 18:14

Comertul online a cunoscut o amploare deosebita anul trecut, iar aceasta tendinta se reflecta in rezultatele financiare ale magazinelor de profil. Oferta celor aproximativ 2.000 de magazine de profil se adreseaza tuturor categoriilor de clienti. Comoditatea, dar si reducerile des operate sunt principalele avantaje pentru care romanii prefera cumparaturile online.

eMAG, cel mai mare magazin online  de pe piata locala, a incheiat anul 2010 cu afaceri de 102 milioane de euro, in crestere cu 60% comparativ cu 2009. Reprezentantii companiei apreciaza ca piata de comert electronic a crescut si ea tot cu aproximativ 60%, pana la valoarea de 145 milioane de euro, eMAG mentinandu-si cota de piata la 70%.

Intreaga piata a fost sustinuta de schimbarea comportamentului consumatorilor in mediul online dintr-unul de informare intr-unul de cumparare.  Pentru 2011, managementul eMAG.ro se asteapta la o noua crestere a vanzarilor cu 50%, pana la 150 milioane Euro.

"In 2011 ne vom concentra pe adaugarea unor categorii noi de produse si pe dezvoltarea organica a tuturor categoriilor din portofoliu. Vom oferi in continuare preturi si promotii exceptionale pe toate gamele, pentru ca ne bazam pe un model de business foarte eficient. Retailul online va ajunge la 20% din totalul pietei de retail din Romania pe segmentele pe care activam si vom contribui activ la atingerea acestei cifre", a declarat directorul general eMAG, Iulian Stanciu.

"Peste 20% din utilizatorii activi de internet din Romania viziteaza lunar site-ul eMAG, in T4 2010 traficul nostru atingand 1,7 milioane vizitatori unici. Vom continua si in 2011 campania de educare cu privire la avantajele comertului online si vom oferi constant promotii foarte bune si servicii premium. In plus, avem in dezvoltare proiecte de amploare care vor adauga in curand noi servicii, dar si categorii noi de produse, parte dintre ele intr-un nou model de business, in premiera in Romania", a adaugat directorul de marketing eMAG, Radu Apostolescu.

Potrivit oficialilor companiei, eMAG isi mentine pozitia de lider pe piata de laptop-uri din Romania si in 2010, segmentul cu cele mai mari vanzari obtinand o cota de piata de 25%, in crestere fata de anul trecut. De asemenea, eMAG si-a majorat cota de piata si pe segmentul echipamentelor foto-video, pana la 20%. Un alt segment cu o crestere importanta este cel de printing, zona in care eMAG detine 21% din piata.

Segmentele smartphone si televizoare LCD au obtinut o cota de piata de 10%, respectiv 9% in 2010, continuand tendinta de crestere. Pe piata echipamentelor electrocasnice, o categorie nou introdusa in 2010, eMAG va depasi in 2011 cota de 5% din piata.

In ultimul an, eMAG a dezvoltat mai multe parteneriate prin care ofera produse de creditare precum: rate online sau in showroomuri prin EFG Retail Services si BRD, pana la 16 rate fara dobanda pentru Card Avantaj, Euroline si pana la 20 rate fara dobanda pentru Bonus Card.

In plus, compania plateste integral transportul, asigurarea produselor si kilometri suplimentari pentru comenzile efectuate in luna februarie.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare



 

Comentarii


1 comentariu


costel , acum over 12 years
  (77)   (84)

daca erau ceva mai multe informatii era bine. sunt interesat
 
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult





  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »





Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult



Articolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult