Topul oraselor cu cele mai mari ieftiniri la apartamente in ultimul an

Topul oraselor cu cele mai mari ieftiniri la apartamente in ultimul an Data: 13 iunie 2013   Ora: 15:30

Dupa ce in aprilie preturile cerute pentru apartamentele din intreaga tara s-au depreciat puternic, inregistrandu-se o scadere de 2,4%, de la 953 la 935 de euro pe metru patrat, luna mai a fost caracterizata de o oarecare stabilitate pentru piata rezidentiala. Indicele imobiliar calculat de Imobiliare.ro la nivel national a consemnat o apreciere usoara, de 0,3%, pana la valoarea de 938 de euro pe metru patrat. Cu toate acestea, cu doua exceptii, tendinta generala in marile orase ale tarii a fost una de scadere.

Imobiliare.ro prezinta un clasament al marilor orase in functie de ieftinirile consemnate pe segmentul rezidential in decurs de 12 luni.

Constanta ocupa primul loc in top, cu o scadere de 4,2% fata de mai 2012, de la 906 la 868 de euro pe metru patrat. Constanta este, totodata, unul dintre cele doua orase care au facut exceptie de la tendinta generala de scadere a preturilor din ultimele treizeci de zile: aici, preturile cerute de proprietari si dezvoltatori au crescut usor fata de aprilie, cu 0,2%. Tendinta de scumpire a fost resimtita insa doar pe segmentul apartamentelor vechi, care au consemnat un avans de 0,6%, de la 859 la 864 de euro pe metru patrat. Apartamentele noi, pe de alta parte, s-au ieftinit cu 0,4%, la 886 de euro pe metru patrat.

Si in Ploiesti a fost inregistrata o scadere de 4,2% la 12 luni, de la 836 la 801 euro pe metru patrat. In luna mai, pretul mediu solicitat pentru apartamentele din oras s-a diminuat cu 1,6% fata de aprilie, de la 814 euro pe metru patrat.

Pe locul al doilea in clasamentul ieftinirilor se inscrie Capitala, unde pretentiile proprietarilor si dezvoltatorilor s-au redus cu 3,9% in ultimele 12 luni. In prezent, pretul mediu solicitat aici este de 1.096 de euro pe metru patrat, fata de 1.140 de euro pe metru patrat in aceeasi perioada a anului trecut. Fata de luna aprilie, locuintele din Bucuresti s-au ieftinit usor, cu 0,4%. Apartamentele vechi au consemnat un declin de 0,8%, la 1.030 de euro pe metru patrat, iar cele noi s-au ieftinit cu 0,6%, de la 1.222 la 1.215 euro pe metru patrat.

In Brasov, preturile solicitate la ora actuala de catre vanzatori si intermediari sunt cu 1,8% mai mici comparativ cu sfarsitul lunii mai din 2012. Indicele Imobiliare.ro se situeaza la o valoare de 833 de euro pe metru patrat, fata de 848 de euro pe metru patrat anul trecut. In ultimele 31 de zile, apartamentele vechi si noi din Brasov s-au ieftinit cu 1,2%. Cele dintai au consemnat o scadere usoara, de 0,6%, de la 833 la 828 de euro pe metru patrat. Pe de alta parte insa, unitatile locative noi din oras s-au ieftinit substantial, cu 5,6%, de la 921 la 869 de euro pe metru patrat.

In Timisoara, preturile locuintelor s-au mentinut relativ stabile in ultimele 12 luni, cu o marja de scadere de doar 1%, de la 794 la 786 de euro pe metru patrat. Valoarea actuala este cu 0,6% mai redusa fata de finalul lunii aprilie 2013. In ultima luna, declinul a fost mai abrupt pe segmentul apartamentelor vechi din Timisoara: acestea s-au ieftinit cu 0,6%, de la 786 la 781 de euro pe metru patrat. Preturile solicitate pentru locuintele noi, pe de alta parte, s-au diminuat insesizabil - cu 0,1% -, de la 828 la 827 de euro pe metru patrat.

Cluj-Napoca este singurul oras dintre cele analizate unde preturile cerute in prezent sunt mai mari decat in aceeasi perioada a anului trecut - chiar daca diferenta este una redusa, de 0,3%. Indicele Imobiliare.ro pentru Cluj-Napoca se situeaza acum la 940 de euro pe metru patrat, fata de 937 de euro pe metru patrat in mai 2012. Aceasta diferenta se datoreaza si avansului de 1,4% consemnat in ultimele 31 de zile, de la 927 de euro pe metru patrat. Interesant este ca tendinta de crestere a fost dictata exclusiv de segmentul apartamentelor noi, care s-au apreciat cu 2,4%, ajungand la o valoare de 894 de euro pe metru patrat. Pretul mediu cerut pentru apartamentele vechi, de pe alta parte, a ramas constant, la nivelul de 982 de euro pe metru patrat consemnat la sfarsitul lunii aprilie.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Social


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Importanța culturii corporative pentru o companie

Pe măsură ce numărul potențialilor angajatori crește, iar opțiunile devin din ce în ce mai abundente, angajații nu mai sunt interesați ... citeste mai mult