Ce alte elemente de siguranta mai poti alege pentru locuinta in afara de asigurare?

Ce alte elemente de siguranta mai poti alege pentru locuinta in afara de asigurare? Data: 23 iunie 2015   Ora: 14:13

Locuinta este considerata un spatiu intim. Aici ne petrecem cele mai relaxante clipe, aici ne odihnim si de cele mai multe ori, aici ne alimentam corpul cu hrana si cu vise. Desi, de cele mai multe ori, spatiul in care traim este sigur, exista si multe riscuri care il pot transforma : cutremure, inundatii, incendii sau chiar actiunile nelegiuite ale unor hoti pot sa ne scoata instant din zona de confort.

Toate aceste riscuri au dus la aparitia elementelor de siguranta pentru locuinta. Fie ca vorbim despre o asigurare pentru locuinta sau despre un sistem de supraveghere video, scopul este acelasi: de a creste  gradul de siguranta pe care il simte un om in propria casa.

Problema apare in momentul in care descoperi diversitatea de elemente de siguranta pe care le poti achizitiona. Poti opta pentru camere supraveghere, alarme, asigurari, interfoane, videointerfoane, usi inteligente sau variante clasice precum cainii. Ideal este sa fie toate prezente, insa daca bugetul nu permite, este bine sa te asiguri ca urmatoarele 3 nu lipsesc.

 Asigurarea facultativa pentru locuinte

 Exista o asigurare obligatorie de locuinte, insa de multe ori, aceasta nu este tocmai performanta si nu acopera toate costurile eventualelor pagube. O asigurare facultativa in schimb, iti poate oferi o garantie solida in cazul unor dezastre sau a unor furturi. Desi ceva mai costisitoare, asigurarile facultative ofera despagubiri consistente, ajutandu-te sa iti revii atunci cand natura nu este tocmai prietenoasa cu tine.

 Sistem de supraveghere video

 Desi in urma cu cativa ani, un astfel de sistem nu era un element tocmai esential, incet, incet, devine una dintre cele mai importante masuri de siguranta pe care le poate lua un proprietar. Instaland un sistem de supraveghere video, vei avea intotdeauna idee despre ceea ce se intampla in propria ta casa, chiar si atunci cand esti la o distanta foarte mare de aceasta.

 Sistemele de supraveghere moderne pot fi urmarite cu usurinta de pe un telefon mobil, de pe un laptop sau de pe o tableta si multe dintre ele pot chiar sa fie controlate.

Instalarea unui sistem de supraveghere video poate chiar sa decida pretul unei asigurari de locuinte, in conditiile in care Brokerii iau in calcul toti factorii de risc, iar atunci cand exista supraveghere video, riscul de furt este mult mai scazut.

Chiar daca pare o solutie costisitoare, instalarea unui astfel de sistem este din ce in ce mai ieftina. Numarul de magazine dedicate exclusiv supravegherii video, precum Skut.ro, unul dintre lideri, este in continua crestere iar preturile scad proportional cu cresterea interesului.

Este cat se poate de adevarat ca un sistem de supraveghere cu camere IP, care sa ofere supraveghere wireless si o suita impresionanta de functii moderne poate sa iti scoata multi bani din buzunar. Un sistem de supraveghere simplu, cu 4 camere supraveghere analog, un DVR standalone si accesoriile aferente insa, isi poate face si el treaba foarte bine, fara sa necesite o cheltuiala consistenta.

 Sistem de alarma

 Supravegherea video poate sa sperie hotii, facandu-i sa se gandeasca de 2 ori inainte de a da o spargere iar asigurarea locuintei poate sa acopere pagubele, in cazul in care un furt a fost dus la bun sfarsit. De multe ori insa, unele obiecte sunt irecuperabile si au o valoare sentimentala, asadar, este bine sa mergem foarte mult pe ideea de preventie. Este adevarat ca sistemul de supraveghere video poate sa previna un furt, insa in cazul in care hotul nu se sperie, este aproape inutil. Aici poate sa intervina un sistem de alarma, care in cazul unei efractii anunta organele competente ( politie sau firma de paza) care pot lua atitudine, in asa fel incat sa prinda hotul in fapt.

Toate cele 3 elemente sunt esentiale si ar trebui sa existe in orice casa, indiferent ca este vorba despre o casa pe pamant sau despre o casa dintr-un bloc de locuinte.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Social


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Importanța culturii corporative pentru o companie

Pe măsură ce numărul potențialilor angajatori crește, iar opțiunile devin din ce în ce mai abundente, angajații nu mai sunt interesați ... citeste mai mult