RENEXPO Solar sprijina dezvoltarea energiei solare pentru un viitor energetic eficient in Romania

RENEXPO Solar sprijina dezvoltarea energiei solare pentru un viitor energetic eficient in Romania Data: 29 august 2013   Ora: 10:16

Romania se situeaza pe locul trei in Uniunea Europeana ca independenta energetica si pana in 2010 a atins deja 35% din targetul asumat fata de Comisia Europeana, ca pana in 2020, 38% din consumul intern de electricitate sa provina din surse regenerabile.

Cu toate acestea, consumul de energie al Romaniei este mult prea mare, iar un prim pas pentru a evita acest consum porneste de la casele private, unde solutia pentru economii la energia electrica ar putea sa fie energia fotovoltaica.

Ajuns la cea de-a sasea editie, evenimentul RENEXPO South-East Europe, organizat de REECO, creeaza punctul de intalnire pentru lideri si persoane cu putere de decizie in domeniu.

In cadrul editiei din acest an, RENEXPO South-East Europe reinventeaza perspectiva pentru targuri si conferinte pentru energie regenerabila in Romania si prezinta noi sub-branduri, precum RENEXPO Solar. Targul si conferintele vor avea loc intre 20-22 noiembrie 2013, in cadrul EXPOROM, Bucuresti.

Legislatia privind stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile presupune o reglementare a sectorului energetic romanesc prin incurajarea unor investitii de lunga durata si temperarea pietei speculative.

Modificarea cu privire la sursele regenerabile de energie provenite din centralele electrice solare presupune amanarea temporara a acordarii de certificate verzi. Astfel, pentru fiecare MWh produs se vor elibera 4 certificate verzi, restul de 2 certificate urmand a fi acordate dupa 1 aprilie 2017.

Aceste modificari nu descurajeaza, insa, investitorii in energia solara in Romania.

Pentru a veni in sprijinul oficialitatilor si a investitorilor in domeniu, dar si a consumatorilor finali, RENEXPO Solar ofera mediul propice pentru stabilirea de noi relatii pentru afaceri si cultivarea celor existente. Sunt asteptati aproximativ 80 de expozanti din: Romania, Austria, China, Germania, Grecia, Italia si Ungaria Printre acestia se numara companii de renume precum: Conergy Italia, Inversolar Energy SRL, Jinko Solar Co., Ltd., Gehrlicher Solar AG, Egnatia Rom SRL, 3 DS ENERGY, Altius Photovoltaic SRL, Alumil, Danubius Power SRL, ESPE, PM Service, Fase Engineering, Electrasol Proiect, Electro Sistem SRL, Mabec Trading SRL si altii.

In paralel cu expozitia va avea loc si cea de-a V-a Conferinta Internationala - Energia Solara in Romania, care se va desfasura pe parcursul a doua zile de eveniment, intre 20-21 noiembrie 2013, la EXPOROM - Bucuresti. Tematicile principale care se vor dezbate in cadrul conferintei de doua zile sunt: Viitorul energiei solare in Europa de Sud-Est; Piete in Europa de Sud - Est; Cele mai bune exemple din practica a unor proiecte de pe piata de sud-est a Europei; Finantare si rentabilitate; Integrare in retea si stabilizare; Probleme de calitate in constructii, managementul de proiect, operare si intretinere, siguranta si fabilitate.

Printre vorbitorii care vor sustine prezentari in cadrul conferintei se numara: Zoltan Nagybege - membru ANRE Romania, Adrian Dimache - Camera di Commercio Italiana per la Romania, Stanislav Pietrusko - Presedinte al Asociatiei Fotovoltaice din Polonia, Mihail Coteanu - Director Business Development Division, Alexandru Stanciulescu - Key Account Manager, Ing. Ioan Vasiliu - ISPE Romania, Silvia Vlasceanu - Director General ACUE Romania, Ciprian Diaconu - Presedinte CIGRE Romania si altii.

Mai multe informatii despre eveniment, cat si despre conferintele de specialitate, gasiti pe www.renexpo-bucharest.com.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Social


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Importanța culturii corporative pentru o companie

Pe măsură ce numărul potențialilor angajatori crește, iar opțiunile devin din ce în ce mai abundente, angajații nu mai sunt interesați ... citeste mai mult