Compania in care angajatii muncesc sapte luni pentru salariul pe o ora al sefului

Compania in care angajatii muncesc sapte luni pentru salariul pe o ora al sefului Data: 11 decembrie 2013   Ora: 07:08

Un angajat obisnuit din SUA al lantului de restaurante McDonald-s castiga in sapte luni salariul CEO-ului lui pe o ora.

In timp ce directorii executivi ai multor companii de top castiga salarii enorme, angajatii de rand ai unor corporatii precum McDonald-s, Gap, Target si Walmart sunt platiti in continuare cu salariul minim pe economie sau, uneori, cu putin mai mult, noteaza Quartz.

Discrepantele sunt ingrijoratoare. Directorii americani castiga in prezent aproximativ de 270 de ori mai mult decat angajatii obisnuiti.

Site-ul de finante personale Nerd Wallet a calculat discrepantele privind platile din cadrul a 100 de restaurante de tip fast - food si companii din sectorul comercial, realizand un clasament al primelor zece companii in functie de salariile acordate angajatilor din functii de conducere.

Estimand compensatiile totale primite de acestia - salariu, actiuni, bonusuri etc., Nerd Wallet a stabilit un venit orar aproximativ, pe care l-a comparat cu salariul orar de aproximativ 7 dolari platit celor mai multi angajati din aceste companii.

A reiesit, astfel, ca acestia din urma trebuie sa munceasca intre trei luni si o saptamana si sapte luni pentru a realiza un venit similar celui obtinut de CEO in 60 de minute.

Aceste diferente au declansat nemultumiri in SUA, unde mii de angajati au intrat in greva saptamana trecuta.

Proteste similare au avut loc si in luna august.

Presedintele american Barack Obama si-a luat angajamentul luna trecuta de a sprijini o propunere a Senatului privind majorarea salariului minim obligatoriu federal de la 7,25 dolari la 10,10 dolari.

Stire oferita de www.Ziare.com

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Social


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Importanța culturii corporative pentru o companie

Pe măsură ce numărul potențialilor angajatori crește, iar opțiunile devin din ce în ce mai abundente, angajații nu mai sunt interesați ... citeste mai mult