10 lucruri pe care nu trebuie sa le spui niciodata cumparatorilor!

10 lucruri pe care nu trebuie sa le spui niciodata cumparatorilor! Data: 24 iulie 2013   Ora: 11:16

"Buna ziua. Intrati va rog. Sa va prezint apartamentul". Sunt probabil singurele trei propozitii pe care tu, vanzatorule poti sa le spui oricui iti trece pragul. Iti recomandam sa ai o atitudine profesionista, de vanzator, sa prezinti locuinta ta posibililor cumparatori, sa oferi toate informatiile pe care acestia le solicita si atat!

Sunt nenumarate cazurile in care, datorita unor opinii personale "aruncate" in timpul vizionarilor, vanzarile nu s-au realizat. Si asta pentru ca niciodata nu poti sti, de la prima intalnire, care sunt experientele de viata ale cumparatorilor, care sunt convingerile lor sau care este stilul lor de viata.

Iti recomandam sa te abtii de la urmatoarele comentarii:

1. "Locuinta a devenit prea mica pentru necesitatile noastre". Cumparatorii vor avea aceeasi senzatie ca si tine.

2. "Am cumparat o alta casa si trebuie sa o vindem pe aceasta". Asta se traduce in: am nevoie urgenta de bani, iar cumparatorii se vor folosi de acest lucru cand iti vor face o oferta.

3. "Aici a locuit tatal meu care a decedat de curand". Majoritatea oamenilor au o fobie de a se muta intr-o casa in care a murit cineva.

4. "Este o zona linistita". Poate cumparatorii isi doresc sa locuiasca intr-o zona mai activa din punct de vedere social.

5. "Preotul bisericii este o persoana deosebita". Poate cumparatorii au alte orientari religioase.

6. "Tocmai am divortat de sotia mea". Daca tinerii din fata ta au probleme maritale, oare este bine sa le spui acest lucru? Dar daca sunt superstitiosi?

7. "Aveti copii?". Sunt situatii in care, datorita unor probleme medicale sau convingeri personale, cei aflati in fata ta nu pot sau nu vor sa aiba copii. E un subiect sensibil si-ti recomandam sa-l ocolesti.

8. "Am avut foarte multi vizitatori in ultima perioada". Acest lucru se traduce astfel: nimeni nu este interesat de locuinta mea.

9. "Totul este nou". Noutatea este relativa. Iar daca subliniezi acest aspect si ce e nou nu arata bine, atunci iti faci mai degraba un defavor.

10."Ne pare rau sa ne mutam, dar parca de cand ne-am mutat aici norocul ne-a parasit". Nu! Asta nu! Doar daca n-ai vazut inca vizitatori fugind in urmatoarea secunda pe scari!

Succes!

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Blitz Imobiliare este o agentie imobiliara din Cluj Napoca ce ofera clientilor sai servicii imobiliare integrate si o baza de date completa, cu oferte actualizate la zi: inchirieri si vanzari apartamente, case-vile, spatii comerciale, de birouri si industriale, terenuri (www.cluj-terenuri.ro).

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Social


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Importanța culturii corporative pentru o companie

Pe măsură ce numărul potențialilor angajatori crește, iar opțiunile devin din ce în ce mai abundente, angajații nu mai sunt interesați ... citeste mai mult