Ghiduri si sfaturi financiare

Ultimele ghiduri adaugate

Cele mai citite ghiduri

Ultimele intrebari

 
Putem lua un credit de refinantare in suma de 30.000RON ca sot si sotie impreuna,avand executare silita la care platim lunar o suma de 441 RON+304 RON, total suma 744 RON prin casa de pensii OLT. Venitul cumulat din pensii este de 2224 RON. Multumesc!
Acum over 8 years

Buna ziua,

Institutiile financiare iau in considerare, in general, venituri cu caracter cert si permanent, insa fiecare dintre acestea are anumite conditii de creditare, printre care si cele referitoare la venitul net lunar minim al imprumutatului. In cazul unor banci, venitul minim acceptat pentru un credit de consum este reprezentant de salariul minim pe economie, insa acest aspect variaza in functie de institutie si de tipul de credit solicitat.

Majoritatea bancilor solicita o vechime totala in munca de cel putin 1 an si o vechime la actualul loc de munca de 3 luni. In cazul in care nu aveti 1 an vechime totala, trebuie sa aveti minim 6 luni la actualul loc de munca. Unele banci solicita 3 luni vechime la actualul angajator sau 1 an vechime totala, in cazul in care solicitantul nu a implinit 3 luni la locul de munca prezent.

Totodata, institutiile financiare impun diferite conditii in acordarea de credite si leasing, printre care si o limita de varsta. In functie de institutie, varsta minima ceruta poate fi de 18, 21 sau chiar 25 de ani.

Suma maxima pe care o puteti obtine printr-un credit se determina atat in functie de venitul dvs. lunar net si perioada pe care doriti sa contractati creditul, cat si in functie de gradul de indatorare admis de institutia finantatoare.

Gradul de indatorare reprezinta procentul din venitul lunar considerat de banca potrivit pentru a fi alocat platii ratelor.

Bancile calculeaza bonitatea solicitantului astfel: din veniturile nete sunt scazute cheltuielile de subzistenta, dupa care se aplica gradul de indatorare maxim admis (intre 30% si 60%). Ulterior, din valoarea obtinuta sunt scazute celelalte obligatii lunare de plata. Suma rezultata reprezinta rata lunara pe care o puteti sustine.

Puteti calcula venitul necesar in functie de suma dorita, perioada pe care doriti sa contractati imprumutul si gradul de indatorare admis utilizand calculatorul din pagina produsului dorit.

Pentru mai multe detalii, consultati produsele din categoriile Credite Nevoi Personale si Credite Rapide.

Pentru a contracta un credit, dati click pe butonul "Aplica" si realizati aplicatia Credit Scoring. In functie de rezultatele testului, aplicati pentru produsul selectat si completati formularul cu datele dumneavoastra de contact. In continuare, veti fi contactat de un reprezentant al institutiei finantatoare in scopul furnizarii de informatii suplimentare.

Puteti accesa aplicatia de Credit Scoring aici >>

O zi frumoasa!

categoria: credit scoring
 

Stiri Financiare

Cautare rapida in ghiduri
 
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »