Care sunt conditiile de finantare pentru factoring?

Volumul creditului se stabileste in functie de documentatia prezentata, cu respectarea plafonului maxim de expunere stabilit de Institutia financiara pe fiecare debitor.

Durata de creditare este in general de maxim 180 zile la majoritatea institutiilor financiare.

Garantia in contractul de factoring este constituita de creantele (facturile) respective, care prin operatiunea de factoring revin direct institutiei financiare care le-a preluat. Aditional, institutia financiara poate cere si garantii suplimentare, in functie de situatia specifica a aderentului.

In vederea acceptarii debitorilor, inspectorii de credite vor analiza situatia economico financiara, indicatorii de bonitate, precum si aspectele nefinanciare ce caracterizeaza activitatea acestora.

Ca o conditie prealabila a acordarii creditelor de factoring, inspectorii de credite vor trebui sa se asigure de realitatea operatiunilor economice aflate in spatele facturilor respective, daca produsele au fost executate si livrate efectiv, facturile nu sunt refuzate la plata sau in litigiu, iar termenul de la emitere a facturilor pana la scadenta sa nu fie mai mare de (in general) 180 de zile calendaristice.


 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- AdaugaComentarii


0

Stiri Financiare

Cautare rapida in ghiduri
 
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »