Care sunt avantajele si dezavantajele factoringului pentru importator?

Avantajele factoringului pentru importator:

 

- Este forma cea mai ieftina de finantare pe termen de 120-180 zile, deoarece toate cheltuielile de finantare sunt suportate de exportator.

- Perioada de credit ii permite importatorului sa achite valoarea bunurilor achizitionate din sumele obtinute ca urmare a valorificarii acestora pe piata locala, iar in cazul in care incasarea totala sau partiala a acestor bunuri are loc intr-un interval mai mic de 120-180 zile, el poate utiliza temporar aceste resurse financiare in alte scopuri.

- Comisioanele sau spezele bancare pentru transferuri de fonduri in interiorul tarii catre factorul de import sunt, de regula, mai mici decat cele percepute de banci pentru transferuri in afara tarii in favoarea exportatorului, importatorul putand astfel realiza economii cu comisioanele si spezele bancare.

 

Dezavantajele factoringului pentru importator:

 

- In conditii de inflatie, profitabilitatea tranzactiei comerciale poate fi diminuata pentru importator prin deprecierea accelerata a monedei nationale fata de moneda in care este reflectata obligatia de plata catre exportator, acest fenomen concretizandu-se intr-o cheltuiala financiara.


 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- AdaugaComentarii


0

Stiri Financiare

Cautare rapida in ghiduri
 
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »