Boc: fondul de salarii al Metrorex este mai mic decat in 2009

Boc: fondul de salarii al Metrorex este mai mic decat in 2009
Stire oferita de BloomBiz.ro

Data: 17 martie 2010   Ora: 21:35

Guvernul a aprobat bugetul in aceeasi zi in care au fost programate negocieri intre conducerea societatii si sindicalistii nemultumiti ca, in lipsa bugetului, nu pot negocia contractul colectiv de munca.

Greva de la metrou, programata incepand de joi, 18 martie, a fost anulata prin aprobarea bugetului in sedinta Executivului si in urma negocierilor dintre sindicate, reprezentantii Metrorex si ai Ministerului Transporturilor.

Directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriste, a precizat saptamana trecuta pentru NewsIn ca legea interzice negocierea contractului colectiv de munca in lipsa unui buget aprobat.

Saptamana trecuta, presedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou, Ion Radoi, a anuntat ca aproximativ 4.600 de angajati ai Metrorex vor intra in greva generala pe termen nelimitat, incepand cu 18 martie, deoarece nu a fost semnat contractul colectiv de munca, expirat la 1 noiembrie 2009. Metroul ar urma sa nu circule intre orele 4:00 si 16:00.

Curtea de Apel Bucuresti a admis in 2 martie recursul sindicalistilor de la metrou la decizia Tribunalului Bucuresti, instanta care a declarat nelegala greva declansata in noiembrie 2009. 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult



Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult





Articolul Saptamanii

Importanța culturii corporative pentru o companie

Pe măsură ce numărul potențialilor angajatori crește, iar opțiunile devin din ce în ce mai abundente, angajații nu mai sunt interesați ... citeste mai mult