Ce Reprezinta Sale & Lease back?

Operatiunea de sale and lease-back, o varianta a contractului de leasing, reprezinta vanzarea de catre o intreprindere (care va deveni locatar/utilizator) a unor imobilizari catre o institutie financiara (locatorul/ finantatorul), urmata de preluarea lor imediata in regim de leasing.

Acest tip de operatiuni este foarte atractiv pentru intreprinderi din simplul motiv ca prin intermediul unui astfel de contract acestea pot beneficia de o infuzie importanta de lichiditati ce poate fi utilizata pentru investitii pe termen lung sau pentru capital de lucru, pastrand pe toata perioada de leasing drepturile de utilizare ale imobilizarilor respective.

Lease-back se practica nu numai in cazul in care utilizatorul are probleme de lichiditati, ci si ca o alternativa a creditului bancar. Utilizatorul beneficiaza astfel de facilitatile fiscale si de flexibilitate mai mare al societatilor de leasing fata de banci.

In baza contractului de leasing, pe perioada aleasa de client, acesta isi pastreaza dreptul de utilizare asupra bunului respectiv. La finalul contractului, se transfera inapoi proprietatea catre client.


 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- AdaugaComentarii


2 comentarii


Poenar Mihai , acum over 10 years
  (151)   (160)

In complectarela mesajul demai sus va mai informam ca suma pe care o solicitam de finatare este 3.ooo.ooo lei cu rambursare in 6 ani. Precizam ca valoarea productie proiectata prin proiect este de 1.400.000 lei/lunar cu un pret foarte redus/unitatea de produs fiind vorba de deseuri lemnoase, .
va stam la dispozitie si cu alte detalii. poenar 0751478242
 
Poenar Mihai , acum over 10 years
  (142)   (131)

Societatea Ecologic Tur ProdCom SRL are un proiect de finantare pentru infintarea UNEI FABRICII PENTRU PRODUCREA DE COMBUSTIBIL ECOLOGIC prin reciclarea deseurilor lemnoase, avem nevoie de coofinantare sintem dispusi sa acceptam coofinantare prin Leasing cu o finantare sustinuta in maxim 4 luni putem incepe productia, pina la rambursare ve declaram propietari in totalitate.
Daca sinteti interesati de propunerea noastra va rugam a ne comunica documetatia ce trebuie s-o depunem si alte precizari.
In speranta unei colaborari fructoase asteptam o confirmare favorabila pentriu ambele parti poenar 0751478242
 

Stiri Financiare

Cautare rapida in ghiduri
 
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »