Magazin pe roti

Magazin pe roti Data: 25 noiembrie 2011   Ora: 18:19

Industria ‘magazinelor pe roti’ - camioane fast food sau rulote ce vand produse alimentare, tigari, sucuri sau ziare se bucura de o mare popularitate, in special in perioada de criza. Dupa modelul american cu carucioare care vand hot-dog, magazinele pe roti comercializeaza astazi o diversitate de produse, de la paine la mancare indiana.

Cu toate acestea, afacerea presupune mai mult decat cumpararea produselor, a vehiculului si parcarea sa intr-un spatiu aglomerat.

Iata ce trebuie sa faci pentru a incepe o afacere de tipul ‘magazinului pe roti’:

- Obtine avizele necesare pentru vanzarea si prepararea produselor alimentare.

- Concepe un meniu simplu. Alege un produs care poate fi asamblat usor si rapid la un pret accesibil. De exemplu, proprietarul unui magazin pe roti care serveste mancare indiana spune ca a ales sa vanda orez cu curry deoarece se poate stoca in loturi mari. Detii o singura fereastra de servire a clientilor, astfel incat trebuie sa te misti rapid.

- Pregateste-te in eventualitatea in care apar defectiuni ale echipamentului. Este esentiala pastrarea alimentelor perisabile la o temperatura scazuta, insa acest lucru poate fi o provocare in unele situatii. Generatorul camionului poate ceda din cauze diverse, asadar este recomandat sa iei in considerare un invertor de rezerva care ruleaza in lipsa functionarii motorului camionului.

- Ia in calcul zilele cu vreme nefavorabila. O zi cuprinsa de furtuna, de exemplu, poate conduce la scaderea traficului pietonal. In medie, castigurile se pot diminua chiar si cu 40% in zile in care temperatura este foarte scazuta. Acest model de afaceri nu se bazeaza pe servirea clientilor 365 de zile pe an, ci aproximativ 10 luni pe an.

- Alege o locatie privilegiata. Trebuie sa ai abilitatea de a te muta dintr-o locatie in alta. Desi o locatie centrala beneficiaza de trafic pietonal intens, aceasta presupune si existenta concurentilor directi: alte magazine, alimentare sau chiar ‘magazine pe roti’ care vand aceleasi produse. Ia in considerare parcarea camionului intr-un loc mai putin testat, precum un cartier deservit. Daca o zona nu este lucrativa in prezent, poti incerca sa o dezvolti intr-o zona profitabila.

- Apeleaza la comunitatile de socializare pentru a atrage clienti. Proprietarul unui ‘magazin pe roti’ bine cunoscut din strainatate relateaza ca in momentul in care parcheaza camionul, exista deja zeci de clienti care asteapta la rand, gratie anunturilor de pe Facebook referitoare la locatia urmatoarei opriri a camionului in oras.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


   

Comentarii


0
 

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »


 

roti, poate, camionuluirsquo, lsquo, vandproduse, locatie, alimentareparcarea, clientilor, zileproduselor, presupune, pietonalmancare, zona, clienti