Cum sa incepi o afacere de livrare alimente la domiciliu

Cum sa incepi o afacere de livrare alimente la domiciliu Data: 21 iulie 2011   Ora: 14:46

Pe masura ce populatia imbatraneste iar stilul de viata devine din ce in ce mai aglomerat, prezenta unei companii care sa efectueze cumparaturi si sa le livreze la domiciliu se impune ca fiind absolut necesara.

Un serviciu de livrare a alimentelor la domiciliu reprezinta o afacere care poate functiona la inceput cu un buget relativ modest, iar in timp poate creste, transformandu-se intr-un real succes.

Cum deschizi o afacere de livrare a alimentelor la domiciliu?

Cel mai important echipament va fi un vehicul incapator, cu un consum redus de carburant, deoarece combustibilul va fi cea mai mare cheltuiala operationala. Achizitioneaza cutii care sa iti permita sa sortezi alimentele si sa le depozitezi in siguranta in timpul livrarii la destinatie.

Stabileste ce servicii vei oferi, care va fi programul de functionare a firmei - vei efectua livrari si in weekend? Serviciile tale vor include deplasarea la piata sau la supermarket, plata alimentelor si livrarea lor? Discuta cu managerii magazinelor de unde vei face cumparaturile.

Structura preturilor este extrem de importanta. Daca taxezi prea mult clientii, acestia nu vor apela la serviciile tale, iar in cazul in care comisionul tau este prea mic, vei inregistra pierderi. Preturile carburantului fluctueaza periodic, astfel incat este important sa iei in considerare acest factor atunci cand stabilesti preturile serviciilor tale. Un sistem de tarifare pe care il poti lua in considerare este acela de suprataxare a gospodariilor situate in zone aflate la departare.

Asigura-te ca afacerea functioneaza legal si ca oferi bon fiscal clientilor pentru serviciile oferite.

De asemenea, asigura-ti vehiculul impotriva accidentelor sau furtului.

Pentru a deveni profitabil, este necesar sa iti faci cunoscuta afacerea, concentrandu-te pe grupurile de clienti tinta vizati. Persoanele in varsta reprezinta o baza de clienti posibila, astfel incat vei oferi pliante in cartiere si centre populate de persoane de varsta a treia si vei publica anunturi promotionale in ziarele locale.

Un alt grup tinta pe care il vizeaza afacerea de livrare la domiciliu este reprezentat de familiile tinere cu copii, care lucreaza full time. De asemenea, printre clientii vizati se numara si unitatile scolare, gradinitele pentru copii, bistrourile si cafenelele. Stabileste intalniri cu managerii pentru a discuta despre posibilitatile existente.

Pe masura ce iti definesti grupurile de consumatori tinta, construieste-ti o reputatie care sa reflecte afacerea ta drept un serviciu de livrare de calitate.

Nu modifica preturile prea des, iar atunci cand este necesar sa modifici structura de preturi, informeaza clientii din timp, inainte de a efectua livrarea.

Pe masura ce afacerea se dezvolta, poti include urmatoarele servicii:

- Livrare de medicamente;

- Servicii de curierat;

- Servicii de ingrijire pentru batrani.

Vezi si Modalitati de finantare a unui IMM

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


   

Comentarii


0
 

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »


 

afacerea, livrare, serviciidomiciliu, clientii, oferialimentelor, masura, serviciiletale, tinta, preturilenecesar, livrarea, structuratimp, vizati, managerii