Cum sa deschizi un magazin de mobila second-hand

Cum sa deschizi un magazin de mobila second-hand Data: 31 august 2011   Ora: 13:54

Iti place sa pierzi timpul pe la targuri si expozitii in cautare de chilipiruri? Stii sa pui in valoare un obiect care pare lipsit de farmec? Daca aceste lucruri te caracterizeaza, poate ca ar trebui sa te gandesti sa faci profit cu ajutorul abilitatilor tale, deschizand un magazin de mobila second-hand.

Asemenea magazinelor cu haine second-hand, magazinele de mobila second-hand comecializeaza piese de mobilier in stare acceptabila, pe care le colecteaza de la persoanele care nu le mai folosesc, dar nu au nici unde sa le arunce.

De ce ai nevoie

Pentru a conduce o astfel de afacere, trebuie sa fii inzestrat cu abilitatile de baza ale oricarui antreprenor: sa fii chibzuit cand vine vorba de bani, sa cheltuiesti intotdeuna doar minimul necesar si sa ai un plan eficient de marketing. In plus, va fi nevoie sa te deplasezi constant la targurile de vechituri si sa cauti mobilier la pret redus sau sa mergi direct la persoanele care doresc sa vanda mobila veche din locuinta.

In primul rand vei avea nevoie de un spatiu pentru magazinul tau pe care va trebui sa il inchiriezi, in cazul in care nu detii deja unul si sa il amenajezi. De asemenea, vei avea nevoie de o masina cu care sa transporti mobila si de bani pentru a cumpara primul stoc de mobila, pentru a te promova si pentru a plati facturile in primele luni de functionare.

Daca esti un bun negociator, poti obtine preturi foarte reduse sau ti se pot oferi articole gratuit. Gandeste-te ca majoritatea furnizorilor tai sunt persoane care vor in primul rand sa scape de mobilierul uzat, insa nu au unde sa il duca. Asadar, doar venind sa colectezi piesele de mobilier, le faci un mare serviciu. In schimb, tu vei putea sa vinzi mobilierul cu adaos de 100%-200% si sa te bucuri de un profit spectaculos.

Locatia, importanta

Pentru a avea o afacere de succes, in primul rand trebuie sa iei in considerare locatia magazinului, care este foarte importanta. In primul rand trebuie sa iti acorde vizibilitate, in al doilea rand locatia iti va da directia de dezvoltare a afacerii. Daca te afli intr-un cartier mai sarac, poti vinde si mobila cu unele defecte, daca te afli intr-o zona mai pretentioasa a orasului, poate ca trebuie sa te axezi pe piese de colectie, care sa arate ireprosabil.

Gaseste o nisa de piata

Experimenteaza la inceput pentru a afla ce se vinde cel mai bine si specializeaza-te in aceasta directie. De asemenea nu uita de promovare. Nu trebuie sa investesti sume mari de bani si nici nu trebuie sa fii un expert. Cumpara o carte specializata si fii propriul tau profesor.

Stabileste un plan de dezvoltare

Planuieste deschiderea unui magazin asemanator intr-un alt cartier pentru a avea o clientela cat mai diversa. Astfel, vei putea sa vinzi in celalalt magazin lucrurile care nu se vand in primul.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


   

Comentarii


1 comentariu


sadovan micsa , acum over 11 years
  (76)   (105)

asi dori sa_imi fac o firma de sh pentru a pute vinde mobila e mult de unblat si cit mar ajunge va multumesc
 
 

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »


 

primul, mobila, randnevoie, daca, magazinlocatia, bani, mobiliersecond-hand, putea, vinzipersoanele, poti, afaceredezvoltare, plan, afli