Cum sa deschizi o pizzerie

Cum sa deschizi o pizzerie Data: 11 noiembrie 2011   Ora: 16:30

In procesul de infiintare a unei pizzerii, o mare parte a timpului tau va fi alocat studiului de fezabilitate si alegerii unei locatii optime. Unele locatii pot fi saturate cu restaurante tip pizzerie, insa altele sunt deficitare in ceea ce priveste servirea locuitorilor cu pizza. Alege o locatie fara concurenta directa.

Centrele comerciale, zonele din apropierea scolilor, a campusurile universitare, a cladirilor de birouri sau a zonelor de afaceri sunt exemple de locatii de top, care ar trebui luate in considerare pentru deschiderea unei pizzerii.

Ai posibilitatea de a cumpara o franciza sau de a infiinta o pizzerie pe cont propriu. Daca alegi cumpararea unei francize, castigi sprijinul unei organizatii mari care vinde pizza, insa oferta de produse si deciziile tale vor fi limitate de francizor.

O franciza ofera avantajul recunoasterii imediate a numelui pizzeriei. Daca incepi o afacere ‘de la zero’, detii controlul total asupra fiecarui aspect al operatiunilor, insa nu beneficiezi de recunoasterea instantanee a brandului.

Utilajele si echipamentele necesare pentru deschiderea unei pizzerii sunt: cuptoare de pizza, ustensile si echipament de baza pentru un restaurant, toate acestea putand fi comandate de la distribuitorii de echipamente de restaurant.

Stocurile includ condimente, ingrediente pentru prepararea blatului, sosuri si toppinguri.

Vor fi necesare spatii pentru refrigerare, depozitare si preparare a alimentelor, dar si pentru servirea clientilor.

Obtine toate licentele si avizele necesare desfasurarii unei astfel de activitati.

Cheia succesului

Locul de amplasare al pizzeriei este unul dintre cei mai importanti factori care conduc la succes, insa nu este singular. Deschiderea unei pizzerii si transformarea acesteia intr-un restaurant profitabil presupune o combinatie intre oferirea de conditii excelente clientilor – o locatie privilegiata, o linie de produse apetisante, precum si servicii ireprosabile pentru clienti. O campanie de marketing in permanenta desfasurare si preturi competitive sunt, de asemenea, factori esentiali pentru obtinerea succesului.

Acest lucru este valabil in special daca pizzeria nu este cunoscuta si nu are un brand format deja in mintea consumatorilor, precum un lant mare de pizzerii.

Acorda atentie starii economiei nationale si locale si ajusteaza preturile in concordanta cu aceasta.

Atragerea clientilor

Dupa cum am precizat, locatia pizzeriei este esentiala pentru a atrage traficul din apropiere. Asigura-te ca fiecare experienta culinara a clientului este pozitiva. Astfel, clientii vor repeta achizitia.

Posteaza anunturi in mod activ in ziare si reviste locale, ofera promotii speciale si fii un membru activ in comunitate. In acest fel, vei obtine recunoasterea firmei in randul populatiei.

De indata ce obtii profit, este timpul sa analizezi modalitati de crestere a veniturilor. Adaugarea de produse noi in meniu – precum paste si desert va largi gama de optiuni pentru clienti. De asemenea, acum este timpul sa oferi servicii de livrare la domiciliu.

Prin invatarea cum sa incepi o afacere de servit pizza, adaugand servicii suplimentare pe masura ce afacerea se dezvolta, oferind clientului cel mai bun produs, preturi accesibile si cele mai bune servicii pentru clienti, poti transforma o idee intr-o pizzerie profitabila.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


   

Comentarii


2 comentarii


radu , acum over 10 years
  (91)   (89)

Dupa parerea mea deschiderea unei pizzeri la tara nu este o afacere foarte profitabila este profitabila daca ai locuitori selecti si bogati cum se spune si foarte foarte mult tineret ca daca tineretul nu vine atunci cine batrani ? In nici un caz nu o sa vezi o babuta ca vine la pizzerie si comanda o pizza de 13lei
 
nicu , acum over 12 years
  (125)   (120)

doresc sa deschid o pizzerie la tara nu stiu daca o sa fie rentabila
 
 

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »


 

pizzerii, servicii, suntpizza, clienti, pizzerieclientilor, precum, produselocatii, pizzeriei, restaurantdeschiderea, necesare, afaceretimpul, locatie, preturi