10 sfaturi pentru o prezentare Powerpoint cu design profesionist

10 sfaturi pentru o prezentare Powerpoint cu design profesionist Data: 27 iulie 2011   Ora: 13:36

Temele prestabilite din Powerpoint sunt mult prea utilizate, iar unele nu au un design reusit. In acest articol vom oferi sfaturi utile in legatura cu conceperea unui design original, care sa ofere o imagine profesionista prezentarii Powerpoint, indiferent de subiectul si publicul adresat.

Cea mai mare parte a continutului din aceasta pagina este orientata atat spre webdesignerii profesionisti sau spre cei interesati de acest domeniu, dar si spre persoanele care doresc sa intocmeasca o prezentare Powerpoint unica si creativa.

Fie ca ocupi o functie corporativa, esti un manager, un om de afaceri sau un student, ai ales un mijloc de comunicare vizual, in baza caruia publicul te va evalua.

Iata 10 sfaturi pentru a obtine un design profesionist in prezentarea Powerpoint.

1. Nu utiliza o tema integrata in software-ul Powerpoint.

Aceste teme sunt mult prea utilizate, iar prezentarea ta va arata identic cu prezentarea altor persoane. Publicul va fi plictisit sa vada acelasi lucru in randuri repetate. O tema cu design unic va avea un impact major asupra prezentarii.

2. Fotografii cu calitate ridicata

Folosirea fotografiilor in prezentarea Powerpoint este un mod de a conferi dinamism si unicitate acesteia. Fotografiile cu o echipa de oameni de afaceri pe fundal alb arata frumos, insa acest gen de poze au devenit suprasolicitate si tind sa devina un cliseu.

Spre exemplu, imaginea de mai jos este originala si atractiva, spre deosebire de pozele mult prea populare care se gasesc spre vanzare pe siteurile de profil.

3. Culori compacte si puternice

Nu este obligatoriu sa utilizezi o imagine sau un fundal personalizat pentru prima pagina de prezentare. Folosind o paleta de culori puternice si compacte, poti conferi un aspect elaborat prezentarii.

Pot fi utile urmatoarele:

Adobe Kuler

Piknik

0to255

4. Fonturi

Succesul prezentarii din punct de vedere vizual depinde in mare masura de fontul ales.

Nu evita fonturile clasice sau standard.

Daca e cazul, foloseste fonturi distractive.

5. Textul trebuie sa fie lizibil

Nu iti doresti o situatie in care textul nu se poate citi din cauza imaginii de fundal sau a culorilor utilizate, ca in situatia de mai jos.

In acest caz, este recomandat sa se insereze un layer de o alta culoare, in care sa fie tiparit textul, ca in figurile de mai jos:

6. Cu cat mai simplu, cu atat mai bine

Persoana care tine discursul in fata publicului ar trebui sa furnizeze majoritatea informatiilor, iar prezentarea Powerpoint sa fie un suport vizual. Aceasta nu trebuie sa fie prea incarcata cu continut si imagini.

7. Bullet point-urile nu trebuie utilizate in exces

8. Creeaza zone care capteaza atentia

Foloseste culori pentru a evidentia textul ce prezinta o importanta majora si dimensioneaza caracterele corespunzator:

9. Primul slide de prezentare trebuie sa fie captivant.

Designul primului slide de prezentare da tonul intregii prezentari.

10. Apeleaza la umor.

Un orator priceput cunoaste faptul ca umorul este un instrument de mare ajutor pentru a mentine interesul audientei pe parcursul prezentarii.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


   

Comentarii


0
 

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »


 

powerpoint, prezentarea, prezentariidesign, utilizate, prezentaretextul, culori, vizualpublicul, fundal, slideafaceri, tema, paginaatat, fonturi, utile