3 greseli comune de contabilitate

3 greseli comune de contabilitate Data: 16 decembrie 2011   Ora: 18:13

Unii proprietari de firme mici fac adesea greseli de contabilitate aparent simple. Aceste greseli pot face diferenta intre un an fiscal bun si unul mai putin favorabil.

Iata trei greseli comune pe care unii antreprenori le fac in contabilitate:

1. Consideri vanzarile ca fiind venituri, inainte ca produsul sau serviciul sa fie livrat. Cand inchei o vanzare, nu conta pe acele venituri decat in momentul in care compania ta a livrat produsul sau serviciul la client. Un volum mare de vanzari dintr-o luna, dar cu livrarea produselor la client deabia in luna urmatoare, poate crea o senzatie falsa de profitabilitate pentru companie.

2. Nu iei in considerare implicatiile financiare ale unei achizitii de dimensiuni mari, cum ar fi utilaje sau echipamente. Atunci cand platesti in numerar pentru un utilaj sau pentru un echipament nou, unul dintre beneficii este ca poti deprecia echipamentul de-a lungul timpului, insa expertii sunt de parere ca intrebuintarea unei sume atat de mari din lichiditatile firmei pot expune afacerea la mare risc. O optiune ar fi sa achizitionezi activul apeland la un card de credit sau la un credit pe termen scurt.

3. Confunzi profiturile cu fluxul de numerar

Afacerea unui producator de sapun a fost pusa la incercare, deoarece veniturile erau utilizate mult mai rapid decat erau obtinute. Firma se mentinea la linia de plutire prin imprumuturi si carduri de credit. Dupa mai multi ani, afacerea acumulase numeroase datorii, in ciuda faptului ca parea a fi profitabila. Dupa ce a realizat faptul ca se cheltuiesc mai multi bani decat se incaseaza, managerul a oprit cheltuielile pentru produse noi pentru o perioada de timp, pentru a reduce datoriile.

Intotdeauna contorizeaza cheltuielile versus vanzarile si analizeaza situatia financiara a firmei inainte de a pune in aplicare planurile de expansiune, care ar putea insemna multe datorii.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


   

Comentarii


0
 

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »


 

greseli, decat, afacereacredit, client, produsulmari, erau, numerarvanzarile, cheltuielile, venituriserviciul, datorii, contabilitatedupa, firmei, cand