Tendinte si provocari privind viitorul si siguranta platilor electronice

Tendinte si provocari privind viitorul si siguranta platilor electronice Data: 14 octombrie 2014   Ora: 16:44

Joi, 16 octombrie 2014, se va desfasura la Bucuresti, Hotel Marshal Garden, Sala Panoramic o noua conferinta din ciclul „Banking 365-Banca Viitorului”, dedicata platilor electronice. Inclusa in calendarul european al sigurantei informatice, conferinta “Viitorul si siguranta platilor electronice”, organizata de Oxygen Events in parteneriat cu Asociatia Romana a Bancilor (ARB), Asociatia Nationala a Securitatii Sistemelor Informatice CERT-RO, Banca Transilvania, CEC Bank, Volksbank, Allevo si VISA Europe-Romania, aduce in prim plan subiecte interesante legate de tendinte si provocari majore privind platile electronice si securitatea acestora.

Odata cu cresterea numarului platilor digitale, cresc si problemele de securitate informatica. In acelasi timp, companiile de software imbunatatesc permanent verificarile online si ofera solutii pentru scaderea fraudei digitale. Care este impactul legii securitatii cibernetice si cadrul national de reglementare? Cum este stimulat accesul consumatorilor la payment 2.0 prin prisma noilor reglementari la nivel European? Poate reprezenta lipsa unor reglementari ale riscurilor operationale, un factor de riscuri sistemice? Sunt cateva dintre subiectele de actualitate prinse in prima parte a conferintei “Viitorul si siguranta platilor electronice” la care vor participa reprezentanti ai Asociatiei Romane a Bancilor, ANSSI, Banca Nationala a Romaniei, CERT-RO, SRI, CIO Council, Banca Transilvania, CEC Bank, Volksbank, Allevo, VISA Europe-Romania, Credit Agricole Bank, Banca Romaneasca, Netopia etc.

“Pentru ca banking-ul viitorului este strans corelat cu digitalizarea serviciilor bancare oferite clientilor, consider oportuna aceasta dezbatere dedicata securitatii informatice, mai ales prin prisma consolidarii increderii acestora in platile electronice şi online, mobile banking, comert digital etc. Cred ca schimbul generatiilor si dinamica evolutiei tehnologice ne duc in aceasta directie, iar Banca Transilvania asculta nevoia clientilor sai si se preocupa sa o transpuna in servicii simple si practice la indemana oricui, oportunitatea fiind una foarte mare” a declarat Marius Flore director Canale Electronice, Banca Transilvania.

Transferurile electronice centralizate de bani: cum ar fi PayPal sunt mult mai frecvente decat transferurile descentralizate precum Bitcoin o alternativa monetara virtuala promitatoare, dar controversata inca. Participantii la eveniment vor avea ocazia sa afle despre noua tendinta mondiala Bitcoin de la unul dintre cei mai buni antreprenori romani, care va fi prezent la conferinta, in deschiderea acesteia.

Si, pentru ca banii 3.0 reduc costurile tranzactiilor si accelereaza traficul la casele de marcat, se va oferi posibilitatea unei concentrari mai mari catre serviciile oferite clientilor, decat manuirii banilor. Erorile umane vor fi reduse la minim prin punctele de vanzare care se limiteaza la scanarea printr-o simpla atingere cu degetul sau cu telefonul mobil pentru efectuarea platii. In plus, bancile, comerciantii pot utiliza tehnologiile inteligente pentru a analiza obiceiurile de cheltuieli ale clientului pentru a oferi stimulente si informatii de cumparaturi personalizate.

Care este filozofia bancilor vis a vis de solutiile de plata online si cum sunt securizate aceste tranzactii, dar si informatii importante privind rolul si beneficiile monedei electronice in prevenirea fraudelor, veti afla in cea de a doua sesiune a conferintei, la care vor participa specialistii din sistemul bancar si nu numai.

Printre speakeri se numara Catalin Parvu, CEO Piraeus Bank, membru in Consiliul Director ARB, Radu Georgescu, Founding Partner GECAD Group, Co-founder&Chairman of the Board Coinzone, Rodica Tuchila, director, Asociatia Romana a Bancilor, Valentin Vancea, presedinte, ANSSI, Mircea Grigoras, director General Adjunct, CERT-RO ,Florin Cosmoiu, director Cyberint, SRI, Denisa Iatan, expert, directia Stabilitate Financiara, BNR, Mihai Voicu, expert, directia Stabilitate Financiara, BNR, Calin Rangu, director executiv, CIO Council, Andrei Dutescu, business analyst, Allevo, Razvan Grigorescu, CISO, CEC Bank, preşedinte Comisia de Securitate IT&C, ARB, Alin Becheanu – Head of AML&Fraud Prevention Dept., Volksbank, presedinte Comisia Antifrauda, ARB, Marius Flore, director Canale Electronice, Banca Transilvania, Felix Enescu, membru fondator CIO Council, Constantin Bolbosanu, director adjunct Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate, Politia Romana etc.

Inovatia e cheia. Fie ca e vorba de institutii finaciar-bancare sau furnizori de tehnologii, aplicatii, produse de retail, in era digitala, cu totii se preocupa si creioneaza viitorul pentru a asigura accesul clientilor la banii de maine si la servicii moderne. Increderea si siguranta sunt doua deziderate de baza pentru succesul platilor electronice, de aceea evenimentul pe care ni l-am propus pune la dispozitia specialistilor, dar si a publicului, informatii de ultima ora privind securitatea informatica in acest sector” declara Ileana Ghica, Director General Oxygen –Events.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


   

Comentarii


0
 

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »


 

electronice, director, bancatransilvania, bank, platilorbancilor, sunt, clientilorviitorul, siguranta, romanasecuritatii, cert-ro, informaticeasociatia, online, volksbank