LM Events: Back in business vs Purgatoriul Falimentului

LM Events: Back in business vs Purgatoriul Falimentului Data: 3 septembrie 2014   Ora: 15:09

Best Legal Media & Consulting a organizat, marti, 2 Septembrie 2014, Editia a III-a a conferintei Back in business versus Purgatoriul Falimentului, la Hotel Marshal Garden din Bucuresti. Evenimentul a fost organizat in parteneriat cu UNPIR si INPPI.

Prima sesiune de discutii, moderata de Andreea Deli Diaconescu, Membru in Consiliul Stiintific al INPPI, i-a avut ca vorbitori pe Cristian Ravasila, Director al echipei de servicii de restructurare a afacerilor, PwC Romania, Florin Danescu, Presedinte Executiv, Asociatia Romana a Bancilor si pe Mirela Iovu, Vicepresedinte, CEC Bank.

”Desi avem o lege noua, Legea 85/2006 se va aplica in continuare pentru o lunga perioada de timp pentru procedurile deja deschise. Astfel, vom avea doua legi care vor functiona in paralel. Codul Insolventei a dorit sa vina cu un echilibru pentru ca Legea 85/2006 era vazuta ca o lege a debitorului. Perceptia incepe sa se schimbe. Fata de perioada similara a anului trecut, in prezent, cererea de intrare in insolventa din partea debitorului este aproape inexistenta. Sunt inregistrate una sau doua cereri pe saptamana din partea acestora”, a declarat Andreea Deli Diaconescu, Membru in Consiliul Stiintific, INPPI.

”Gradul mare al insolventei din Romania genereaza neincredere in randul finantatorilor. Principala frana in actul de finantare este aceasta procedura. Spun asta pentru ca, potrivit BNR, gradul de reorganziare a fost anul trecut de 1,2%. Insolventa este un fel de chirurg care incearca sa salveze cat mai multi pacienti. Practic, 98,8% dintre pacienti au murit pe masa de operatie anul trecut. Daca in urma cu trei ani o companie din 30 intra in insolventa in Romania, in prezent ponderea este de o companie din 7”, a declarat Florin Danescu Presedinte Executiv, Asociatia Romana a Bancilor.

Cea de-a doua sesiune de discutii, moderata de Mircea Fica, Senior Editor, Legal Magazin - revista profesiilor liberale, i-a avut ca vorbitori pe Ioan Marginean, Sef Serviciu Asistenta Tehnica si Publicare Buletinul Procedurilor de Insolventa, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, Iancu Guda, Analist Macroeconomic, Coface, Florian Mateita, Partener, RomInsolv si pe Cristian Parvan, Secretar General, AOAR.

”Estimam ca in 2014 sa scada numarul insolventelor cu 15% fata de 2013. Cu toate acestea, comparativ, in Polonia sunt 1,6 milioane de companii, iar 800 sunt insolvente. In Romania, din 600.000 de companii, circa 28.000 sunt insolvente”, a declarat Iancu Guda, Analist Macroeconomic, Coface.

”In ultima perioada am avut 4 situatii de reorganizare in cazul unor firme mari. Curand o alta firma mare din portofoliul nostru iti va anunta iesirea din procedura. In ceea ce priveste IMM-urile care intra in insolventa, principala problema este generata de planificarea strategica”, a declarat Florian Mateita, Partener, RomInsolv.

”Nu intelegem de ce nicio institutie a statului nu ia o masura in ceea ce priveste cele 180.000 de firme din Romania care de 5-6 ani au o cifra de afaceri zero. Asta inseamna ca aceste firme nu exista. Este nevoie de curatarea rapida a pietei de companiile ”bolnave””, a declarat Cristian Parvan, Secretar General, AOAR.

Partenerii evenimentului au fost: CEC BANK, RomInsolv, Fairsolve, ContaRadulescu, Auto Schunn.

Legal Magazin – Revista profesiilor liberale

Revista LEGAL MAGAZIN este instrument real de lucru, atat pentru societatile de avocatura cat si pentru mediul de afaceri din Romania, proiectul LEGAL MAGAZIN cuprinde publicatia LEGAL MAGAZIN, site-ul www.legalmagazin.ro (actualizat zilnic) si evenimente de business (Legal Magazin Events).

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


   

Comentarii


0
 

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »


 

legal, magazin, romaniadeclarat, insolventa, suntdoua, cristian, firmetrecut, perioada, revistainppi, rominsolv, principalainsolvente, gradul, priveste