Programul National de Dezvoltare Rurala PNDR

Data: 3 decembrie 2010   Ora: 18:32

Programul National de Dezvoltare Rurala - PNDR

Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (FEADR) este un instrument de finantare creat de Uniunea Europeana pentru a sprijini tarile membre in implementarea Politicii Agricole Comune.
Politica Agricola Comuna este un set de reguli si mecanisme care reglementeaza producerea, procesarea si comercializarea produselor agricole in Uniunea Europeana si care acorda o mare atentie dezvoltarii rurale.
FEADR reprezinta o oportunitate de finantare pentru spatiul rural romanesc, in valoare de aproximativ 7,5 miliarde de euro, incepand cu 2007 si pana in 2013. FEADR se bazeaza pe principiul cofinantarii proiectelor de investitii private.
Fondurile europene pentru agricultura pot fi accesate in baza documentului-cheie Programul National pentru Dezvoltare Rurala(PNDR). 

 

Obiectivele PNDR:

- Cresterea competitivitatii in sectoarele agricol si forestier (imbunatateasca cunostintele, consolidearea potentialul uman, restructurare si dezvoltare capitalul fizic);

- Imbunatatirea mediului si a spatiului rural (utilizarea durabila a terenurilor agricole si forestiere);

- Calitatea vietii in zonele rurale si diversificarea economiei rurale (diversificarea economiei rurale, imbunatatirea calitatii vietii in zonele rurale).

 

Axe prioritare:

- Axa 1: Cresterea competitivitatii sectoarelor agricol si forestier

- Axa 2: Imbunatatirea mediului si a spatiului rural

- Axa 3 Calitatea vietii in zonele rurale si diversificarea economiei rurale

 

 

 

 

 

 

   
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »    Stiri ultima ora