Tipuri de depozite la termen

Depozitele la termen sunt clasificate astfel:

 • in functie de modalitatea de plata a dobanzii:
  - depozite la termen cu capitalizare: periodic, dobanda se adauga la suma depusa initial.
  - depozite la termen fara capitalizare: lunar, dobanda se constituie intr-un cont curent care-i asigura titularului acces la aceasta; in cazul in care clientul isi retrage suma depusa inainte de scadenta depozitului, dobanda aplicata va fi mai mica (dobanda pentru conturile curente).
 • in functie de optiunea de reinnoire a depozitului pe acelasi termen ca cel initial:
  - daca se opteaza pentru reinnoire automata la sfarsitul perioadei depozitului, depozitul se prelungeste automat. In plus, daca depozitul are optiunea de capitalizare a dobanzii, dobanda se adauga la suma depusa initial. Pentru perioada urmatoare, rata dobanzii se va aplica la suma initiala plus dobanda obtinuta pe perioada precedenta.
  - daca nu se doreste reinnoirea automata, depozitul va avea scadenta unica, adica la scadenta suma depozitului se va transfera in contul curent (pentru care se va calcula dobanda la vedere) sau suma va ramana in acelasi cont, dar fara dobanda.
 • in functie de dobanda:
  - depozite la termen cu dobanda variabila: banca poate modifica rata dobanzii pe perioada depozitului, in functie de evolutia pietei.
  - depozite la termen cu dobanda fixa: banca asigura o rata fixa a dobanzii pe perioada depozitului indiferent de evolutia pietei.


 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- AdaugaComentarii


0

Stiri Financiare

Cautare rapida in ghiduri
 
 • Credite


  Compara »
 • Depozite la Termen


  Compara »