Conditii de acordare a creditelor imobiliare

Conditiile de acordare a unui credit imobiliar difera in functie de banca.

In general, pentru contractarea unui credit imobiliar, salariul net minim impus de unele institutii financiare este de 300 de euro individual sau 500 de euro pe familie. Solicitantul creditului imobiliar trebuie sa aiba o vechime in munca de minim 6 luni, iar la actualul loc de munca, de cel putin 3 luni.

Cu exceptia salariilor si a pensiilor viagere, celelalte venituri sunt acceptate, in general, doar in anumite procente. Aceste venituri pot proveni din chirii, dividente, comisioane din vanzari, drepturi de autor, contracte de management.

Veniturile din chirii trebuie sa fie obtinute de minim 3 luni si sa mai existe o perioada de cel putin 6 luni in viitor. In cazul veniturilor din dividende, societatea de la care se obtin acestea trebuie sa aiba minim 2 ani de activitate.

De obicei, sunt acceptate si veniturile din strainatate, cu conditia ca aceste venituri sa fi fost declarate in Romania si sa se fi achitat impozitul aferent. Cetatenii romani care lucreaza in strainatate trebuie sa aiba vechime in munca de cel putin un an si de cel putin 6 luni la actualul angajator; contract pe perioada nedeterminata sau pe perioada determinata cu conditia sa fi fost innoit cel putin odata; ipoteca instituita pentru o proprietate de pe teritoriul Romaniei. Unele banci pot solicita existenta unui codebitor angajat in tara. Avansul minim si veniturile minime solicitate pot fi mai mari decat in cazul persoanelor angajate in tara.


 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- AdaugaComentarii


0

Stiri Financiare

Cautare rapida in ghiduri
 
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »