Perioada de gratie la creditele pentru echipamente

Perioada de gratie acordata de institutiile financiare la creditele pentru echipamente reprezinta unul dintre "beneficiile" apreciate in mod deosebit de catre clienti. In perioada de gratie, clientul nu va plati catre institutia financiara rata de principal sau in unele cazuri, nici dobanda creditului.

Perioada de gratie se acorda de obicei la creditele de investitie pe termen lung si, in functie de politicile institutiei financiare si de nevoile clientului, poate fi de cateva luni, ajungand chiar pana la 2 ani.

In general, perioada de gratie se acorda in cazul finantarii proiectelor care necesita un timp indelungat pana la punerea in functiune si obtinerea de venituri, pentru a permite clientului sa genereze numerar din care sa ramburseze ratele aferente finantarii.

Desi este un instrument important care ajuta compania in perioada de punere in functiune a investitiei si in consecinta este dorit de multi clienti, utilizarea perioadei de gratie are costuri financiare asociate acestui beneficiu. In primul rand, prin reducerea numarului de rate de plata, sumele aferente vor fi mai ridicate. Apoi, in timpul perioadei de gratie, dobanda platita de client va fi mai ridicata, deoarece aceasta se calculeaza la soldul creditului.

In fine, deoarece vorbim despre un beneficiu pentru client, includerea in oferta a unei perioade de gratie implica de obicei o rata a dobanzii mai mare la finantarea acordata, fata de cazul unei finantari pentru aceeasi suma si perioada, dar fara perioada de gratie.


 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- AdaugaComentarii


0

Stiri Financiare

Cautare rapida in ghiduri
 
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »