Centrala Riscurilor Bancare - credite echipamente

Inainte de a acorda un credit pentru echipamente, institutiile finantatoare pot consulta baza de date a Centralei Riscurilor Bancare.

Centrala Riscurilor Bancare (CRB) reprezinta o structura specializata in colectarea, stocarea si centralizarea informatiilor privind expunerea fiecarei persoane declarante (institutie de credit sau institutie financiara nebancara inscrisa in Registrul special) din Romania fata de acei debitori care au beneficiat de credite si/sau angajamente al caror nivel cumulat depaseste suma limita de raportare (20 000 RON), precum si a informatiilor referitoare la fraudele cu carduri produse de catre posesori.

In cadrul CRB se regasesc si informatii cu privire la restantele mai mari de 30 de zile inregistrate fata de institutiile de credit de catre persoanele fizice in restituirea creditelor mai mici de 20 000 lei pentru perioada august 2004 - martie 2007.

Informatia raportata este mentinuta in baza de date a CRB o perioada de sapte ani de la data inscrierii, chiar daca creditul a fost achitat integral.

Utilizatorii informatiilor existente in baza de date a CRB sunt persoanele declarante si Banca Nationala a Romaniei.

Persoanele fizice si persoanele juridice pot obtine informatii de la CRB numai daca le solicita in nume propriu sau pe numele societatii pe care o reprezinta.

Orice persoana raportata poate contesta corectitudinea informatiilor inregistrate in baza de date a CRB pe numele sau, prin intermediul persoanei declarante care i-a remis aceste informatii.

 

                                                               Sursa: BNR


 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- AdaugaComentarii


0

Stiri Financiare

Cautare rapida in ghiduri
 
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »