Deosebirile dintre creditul auto si leasingul auto

Atat creditul auto, cat si leasingul auto prezinta avantaje si dezavantaje care trebuie avute in vedere in procesul de alegere a celei mai avantajoase modalitati de finantare pentru achizitionarea unui autovehicul.

Astfel, spre deosebire de creditul auto, pentru leasing durata de aprobare este mai redusa si conditiile sunt mai flexibile.

Pe de alta parte, in cazul creditului auto clientul devine proprietarul bunului inca de la inceputul perioadei de creditare, in timp ce masinile achizitionate prin leasing au ca proprietar firma de leasing. Pe parcursul perioadei de creditare, compania de leasing transfera dreptul de folosinta utilizatorului prin intermediul unui sistem de inchiriere. Pentru a iesi din tara cu masina achizitionata prin leasing se solicita acordul companiei de leasing.

Pentru un contract de leasing, avansul necesar poate fi si de 5%, in timp ce majoritatea bancilor care ofera credit auto percep un avans de minim 15%.

Pentru creditul auto, comisionul initial se aplica la valoarea creditului acordat de banca, avansul nefiind inclus. Costul total cu dobanda este nesemnificativ mai mic decat in cazul leasingului, insa costurile colaterale (inscrieri in arhiva electronica a contractelor de garantii, intocmire de polite de asigurare etc.) sunt mai mari.

Creditul auto este garantat cu autoturismul achizitionat si polita de asigurare Full CASCO fara fransiza, cesionata in favoarea bancii. Costurile de asigurare sunt suportate de catre client sau oferite gratuit de catre banca (in cadrul campaniilor promotionale)

Societatea de leasing va asigura bunul alegand asiguratorul, costurile de asigurare fiind suportate de catre utilizator (daca prin contract nu se prevede altfel); incheierea politelor CASCO si RCA este obligatorie.

In cazul creditului auto, exista posibilitatea rambursarii anticipate a creditului dupa minim 6 luni de la contractarea acestuia.

Rambursarea anticipata a leasingului nu este posibila mai devreme de un an.


 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- AdaugaComentarii


1 comentariu


Eduard , acum over 11 years
  (195)   (209)

multa ceata in acest sector. eu vroiam sa cumpar o masina noua la 10.000E cu avans 2.000, valoarea creditului era de 8.000 euro si o perioada de creditare de 84 de luni. In lei ar fi fost cam 35.000 ron. Dincolo de cifre, DAE, mae, lae si alte abrevieri, singura realitate este ca trebuia sa platesc 700Ron rata lunara in care nu se include asigurarea casco. Se abureste lumea cu dobanzi de 10-12% .. dar in cele 84 de luni, pt un credit de 8.000 euro trebuie sa rambursez 12.000 euro, asta inseamna aproape 60% dobanda totala si am renuntat.
Mai vezi la tv reclame cu masini in rate de "doar" 380 ron lunar, dar nu zic ca asta se poate intampla doar daca platesti 80% avans.
 

Stiri Financiare

Cautare rapida in ghiduri
 
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »