Credit auto sau leasing?

Credit auto sau leasing? Data: 10 august 2010   Ora: 12:06

Atunci cand doresti sa achizitionezi un autoturism si nu dispui de resurse proprii, raman doua variante: creditul auto sau leasing-ul auto.

Atat creditul auto, cat si leasingul auto prezinta avantaje si dezavantaje, de care trebuie sa se tina cont in alegerea modalitatii de finantare pentru cumpararea unei masini.

In cazul creditului auto, clientul devine proprietarul bunului inca de la inceputul perioadei de creditare, in timp ce masinile achizitionate prin leasing au ca proprietar firma de leasing. Pe parcursul perioadei de creditare, compania de leasing transfera dreptul de folosinta utilizatorului prin intermediul unui sistem de inchiriere. Totusi, in ceea ce priveste leasing-ul,  durata de aprobare este mai redusa si conditiile sunt mai flexibile comparativ cu cele ale unui credit auto.

Pe de alta parte, majoritatea institutiilor de credit care ofera imprumuturi auto solicita un avans de minim 15%, in timp ce avansul la leasing-ul poate fi si de 5%.

Pentru a va face o idee despre costurile implicate de incheierea unui contract de leasing sau solicitarea unui credit auto, am realizat un calcul estimativ privind achizitionarea unui autoturism in valoare de 8 000 euro prin intermediul celor doua forme de finantare, pe o perioada de 4 ani.

 Astfel, daca doriti sa contractati un credit auto de la GE Garanti Bank, veti plati o rata lunara de 195 euro. Dobanda este de 7,98%, iar valoarea totala a contractului ajunge la 9.783 euro.

Pe de alta parte, pentru creditul Formula BT de la Banca Transilvania se percepe o dobanda de 10,55%, iar rata lunara este de 205 euro. Suma totala de plata este de 9.841.

Un rol determinant in stabilirea costului total al creditelor il au comisoanele percepute de banci. Astfel, pentru creditul de la GE Garanti Bank veti plati atat un comision lunar de administrare 0.20%, cat si un comision de analiza 2.50%, in timp ce pentru creditul Formula BT veti plati doar comisionul de analiza, de 4%.

In schimb, daca incheiati un contract de leasing la BCR Leasing, va este perceputa o dobanda de 8,50%, iar rata lunara este de 235 euro. Veti returna la sfarsitul perioadei contractuale 11.263 euro. Costurile suplimentare includ comisionul de management de 2.5%, precum si taxa logistica care variaza intre 150-250 EUR.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Credite Auto


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult