La ce foloseste credit scoringul

 

Puteti accesa aplicatia de Credit Scoring aici >>  Credit Scoring

 

Credit scoringul este un instrument de masurare a riscului de nerambursare a imprumuturilor si un indicator ce arata bonitatea financiara a fiecarei persoane de-a lungul vietii.

Majoritatea dintre noi vom apela la imprumuturi pe toata perioada cat vom fi angajati sau vom avea venituri stabile si legal obtinute. Imprumuturile iti permit sa obtii  imediat bunurile sau serviciile pe care le doresti , dar conditionat de rambursarea respectivelor credite sau datorii pe o perioada mai lunga de timp. Astfel, fiecare dintre noi poate beneficia de o masina sau o casa fara sa astepte timpul necesar economisirii respectivilor bani. Spre exemplu, un credit ipotecar iti permite sa achizitionezi o locuinta platind apoi rate pe o perioada de 20-30 de ani. Ce s-ar intampla daca am fi nevoiti sa asteptam 20-30 de ani ca abia apoi sa cumparam respectiva locuita?!

Dat fiind faptul ca vom avem de-a face cu sume imprumutate inca de la varste de 20-25 de ani, comportamentul nostru financiar devine esential in administrarea lor si, eventual, in suplimentarea acestora atunci cand vom avea nevoie. Din acest motiv, credit scoringul ne va insoti de la prima cerere de credit si pe intreaga durata a vietii noastre!

Credit scoringul pentru multi dintre noi inseamna disciplina financiara privind administrarea sumelor imprumutate, respectiv contractarea, utilizarea si rambursarea acestora.  El este indicatorul care masoara toata activitatea noastra financiara.

Credit scoringul iti foloseste atunci cand vei dori sa obtii imprumuturi de la institutiile financiare. In decursul timpului vor fi nenumarate si diverse oportunitati, iar tu iti vei dori sa ai resursele financiare necesare pentru a beneficia de ele. Utilitatea si implicatiile credit scoringului le vei vedea atunci cand iti va permite sau nu sa accesezi sumele pe care le doresti. Mai mult decat atat, credit scoringul va stabili daca vei plati dobanzi mai mari sau mai mici atunci cand vei imprumuta anumite sume.

Cu siguranta nu vei avea nevoie de credit scoring daca nu te imprumuti de la institutiile financiare. Dar atunci cand vei avea cu adevarat nevoie sa iei un credit, conteaza enorm sa ai un credit scoring bun.

Pentru mai multe detalii va recomandam sa vizualizati si urmatoarele Ghiduri Video:

Prezentare Credit Scoring 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Cum este construit Credit Scoringul Efin.ro  

                             


 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- AdaugaComentarii


0

Stiri Financiare

Cautare rapida in ghiduri
 
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »