Rata Robid - 1m - 1 luna


  28 februarie 27 februarie 24 februarie
on1(1 zi) 0.20 % 0.23 % 0.22 %  
tn(2 zile) 0.22 % 0.23 % 0.23 %
1w(1 saptamana) 0.25 % 0.25 % 0.26 %  
1m(1 luna) 0.41 % 0.41 % 0.41 %
3m(3 luni) 0.54 % 0.55 % 0.55 %
6m(6 luni) 0.64 % 0.64 % 0.64 %
9m(9 luni) 0.70 % 0.70 % 0.70 %
12m(12 luni) 0.49 % 0.48 % 0.47 %
 
 
Ce reprezinta ROBID 1m - 1 luna?

ROBID 1 luna este rata dobanzii incasata pentru depozitele in lei pentru o perioada de 1 luna constituite de catre bancile comerciale la alte banci comerciale din Romania, pe piata interbancara.

Dobanda ROBID 1 luna calculeaza zilnic prin intermediul sistemului electronic de tranzactionare. Ca si pentru ROBOR, sunt calculate 8 rate ale dobanzii ROBID, pentru maturitati cuprinse intre o zi si un an. Rata de dobanda ROBID este mai scazuta decat rata ROBOR, pentru toate maturitatile - rata dobanzii unui credit este intotdeauna mai mare decat rata dobanzii unui depozit.

Piata interbancara are rolul de a echilibra pozitiile bancilor comerciale in moneda nationala. Bancile care termina activitatea unei zile cu exces de lichiditati (bani), plaseaza aceste sume in depozite bancare la alte banci (care au nevoie de lichiditati) pentru a obtine randamente superioare, asumandu-si totodata riscuri reduse.

ROBID este utilizat (mai rar) impreuna cu ROBOR in formula de calcul pentru rata dobanzii la unele creditele oferite de bancile comerciale clientilor lor, in special companii mari sau municipalitati.

In tabel sunt prezentate dobanzile ROBID ca medii lunare raportate de Banca Nationala a Romaniei pe baza informatiilor primite de la bancile comerciale. Dobanzile ROBID sunt actualizate zilnic de catre Banca Nationala la ora 11.00.

STIRI ASOCIATE


Ordonanta Iordache afecteaza si economia: dobanzi mai mari, crestere economica mai mica. Investitorii sunt ingrijorati

Data: 1 februarie 2017   Ora: 17:06

Modificarile legislative care au fost anuntate de Guvern in noaptea de marti au un cost in economia romaneasca, devalorizand leul, crescand costurile de imprumut si incetinind cresterea economica, spune analistul economic Aurelian Dochia. "Am vazut ca astazi leul a scazut fata de principale valute si de regula, pe zona cursului de schimb apare cea mai rapida reactie. In functie de cum evolueaza lucrurile, daca protestele vor continua, atunci po... citeste mai mult

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »


 

Ultimele stiri  analiza si evolutie  
Ultima Ora

Codurile vestimentare la locul de munca, ”depasite si sexiste”

Companiile din Marea Britanie care isi forteaza angajatele sa poarte tocuri inalte si sa se machieze incalca legea, a anuntat zilele trecute o comisie parlamentara, potrivit DPA si Reuters. Peste 150.000 de persoane au semnat o petitie impotriva ... citeste mai mult

 
 
Articolul Saptamanii

Primeşti bani fără să faci nimic: Există un motiv bun pentru care giganţii IT militează pentru venitul minim garantat

Marile companii americane încep să ia măsuri de precauţie pentru a încerca să evite să fie învinovăţite pentru momentul ... citeste mai mult