Sfaturi pentru utilizarea cardului de credit

1.Evita sa tii cardul de credit aproape de surse magnetice puternice sau in vecinatatea imediata a telefonului. S-ar putea deteriora.


2. Evita sa tii cardul de credit aproape de surse de caldura puternice sau la soare. Fiind din plastic, se poate deteriora.


3. Nu pune cardul de credit pe suportul magnetic aflat de obicei langa casele de marcat din magazinele de imbracaminte (utilizat pentru scoaterea alarmelor de imbracaminte).


4. In momentul in care platesti cu un card, urmareste modul in care este utilizat de angajat si cum este trecut doar prin dispozitivul POS aflat la vedere. Atunci cand te afli la restaurant (in special cand calatoresti), este de preferat sa mentionezi ca vei plati cu cardul si sa il inmanezi pentru efectuarea platii doar atunci cand este adus dispozitivul POS mobil. In cazul in care nu este disponibil, urmareste modul in care este utilizat cardul.


5. In momentul in care ai primit cardul, asigura-te ca primul lucru pe care il faci este sa il semnezi pe spate. Asigura-te ca atunci cand calatoresti, cardul tau are semnatura ta pe spate. In cazul in care nu il semnezi, asigura-te ca ai asupra ta un act de identitate atunci cand il folosesti.


6. Daca ai facut rezervare la hotel cu cardul, verifica la plecare daca a fost blocata de catre hotel o garantie, ce suma si pe ce perioada.


7. Este bine ca de fiecare data cand utilizezi cardul sa te asiguri ca ai alaturi si un act de identitate care sa dovedeasca ca esti posesorul cardului. Verifica daca exista limitari la retragerea de numerar (limita zilnica sau de alta natura). De asemenea, cardul de cumparaturi permite retrageri lunare de maximum 40% din limita totala acordata de catre banca.


8. Atunci cand doresti sa retragi numerar de la un ATM, asigura-te ca:
- ATM-ul este instalat in perimetrul unei banci, in apropierea acesteia, in incinta unei institutii/companii sau intr-o zona publica cu trafic.
- ATM-ul nu are montate alte dispozitive care sa iti atraga atentia, in special in zona in care introduci cardul
- Persoanele straine se afla la o distanta care sa nu le permita retinerea codului PIN introdus 

In cazul in care doresti rezervari la hotel sau inchirieri de masini, cardul este un instrument absolut necesar, majoritatea solicitand plata printr-un card de credit. In cazul in care nu ai un card de credit sau debit, companiile care inchiriaza masini sau receptia hotelului iti pot cere sa lasi o anumita garantie in bani lichizi, caz in care este indicat sa intrebi ce suma si pe ce perioada se retine, astfel incat sa nu risti sa ramai fara bani pe perioada calatoriei.

                                                                                  Sursa: Raiffeisen Bank


 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- AdaugaComentarii


0

Stiri Financiare

Cautare rapida in ghiduri
 
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »